Cumhuriyet'in kalbi Altındağ'da coşkulu kutlama

Cumhuriyet'in kalbi Altındağ'da coşkulu kutlama
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Cumhuriyet'in kurulduğu Altındağ'da coşkuyla kutlandı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Cumhuriyet'in kurulduğu Altındağ'da coşkuyla kutlandı.

Altındağ Belediyesi tarafından Ulus’ta bulunan 1. Meclis Binası önünde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinliği düzenlendi. Cumhuriyet’in ilan edildiği 1. Meclis'in önünden yakılan 96 meşale ile, 2. TBMM Binası’na yüründü. Coşkulu kalabalık 2. TBMM binası önünde İstiklal Marşı’nı hep bir ağızdan okudu. Yoğun bir katılımın olduğu programda gençler, seğmen gösterisi de yaptı. Altındağ'ın Cumhuriyet'in de kalbi olduğunu ifade eden Altındağ Belediye Başkanı Doç.Dr. Asım Balcı, "Cumhuriyetimizin 96. yılını Altındağ'da büyük bir coşku ile kutladık. 7'den 77'ye tüm hemşehrilerimizle bu anlamlı günde bir ve beraber olduk." dedi.

BAYRAMIN EN GÜZEL HEDİYESİ

Altındağ’da 29 Ekim kutlamaları bu kadarla sınırlı kalmadı. Aydınlıkevler Mahallesi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda ay yıldızlı Türk Bayrağı ile donatıldı. Aydınlıkevler Mahallesi’ni ziyaret eden Altındağ Belediye Başkanı Doç. Dr. Asım Balcı, esnafı tek tek dolaşarak Türk Bayrağı hediye etti. Esnaf ve vatandaşlar Başkan Asım Balcı’nın hediye ettiği Türk Bayrağı’nı evlerinin ve dükkânlarının camlarına astı.

GENÇLERDEN CUMHURİYET ORATORYOSU

Altındağ Belediyesi’nin ev sahipliğinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce anlamlı bir program gerçekleştirildi. Şair Baki Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programda, İnönü Lisesi öğrencileri milli mücadeleyi konu alan oratoryo gösterisini sergiledi. Marşların hep bir ağızdan okunduğu programa; Altındağ Belediye Başkanı Doç. Dr. Asım Balcı, Altındağ Kaymakamı Erol Karaömeroğlu ve Altındağ İlçe Milli Eğitim Müdürü Şefika Biçer katıldı.

CUMHURİYET PARKI AÇILDI

Altındağ’da bulunan 24 parkı yenileyen ve 20 yeni park inşası gerçekleştiren Altındağ Belediyesi, vatandaşların aileleriyle beraber zaman geçirebilecekleri ve çocukların doyasıya oyunlar oynayabilecekleri bir park alanını daha hizmete açtı. Örnek Mahallesi’nde bulunan atıl durumdaki 75. Yıl Cumhuriyet Parkı’nı baştan aşağı yenileyen Altındağ Belediyesi, içerisinde oyun grupları, yeşil alan, banklar ve kamelyaların yer aldığı yeni bir park alanı oluşturdu. Park hızla tamamlanarak, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda vatandaşların kullanımına sunuldu. Cumhuriyet Parkı’nda çocuklarla buluşan Altındağ Belediye Başkanı Doç. Dr. Asım Balcı, vatandaşlarla da sohbet etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.