9 Mayıs Avrupa Günü’ne Ramazan Sevinci Eklendi

9 Mayıs Avrupa Günü’ne Ramazan Sevinci Eklendi
AB Türkiye Delegasyonu, her yıl 9 Mayıs tarihinde kutlanan Avrupa Günü kapsamında bu yıl farklı bir uygulamaya imza attı. Çünkü bu sene 9 Mayıs Avrupa Günü’nün Ramazan ayına rastlaması sebebiyle, ay boyunca 18 şehirde iftar yemeklerinin düzenleneceği ifade edildi.

9 Mayıs Avrupa Günü’ne Ramazan Sevinci Eklendi

AB Türkiye Delegasyonu, her yıl 9 Mayıs tarihinde kutlanan Avrupa Günü kapsamında bu yıl farklı bir uygulamaya imza attı. Çünkü bu sene 9 Mayıs Avrupa Günü’nün Ramazan ayına rastlaması sebebiyle, ay boyunca 18 şehirde iftar yemeklerinin düzenleneceği ifade edildi.

Mayıs ayı içerisinde gerçekleştirilecek olan etkinlikler hakkında açıklamada bulunan Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, yazılı açıklamasında; 9 Mayıs Avrupa Günü kutlamaları kapsamında, ramazan ayı boyunca 18ilde Sanayi ve Ticaret Odaları bünyesinde faaliyet gösteren AB Bilgi Merkezleri çalışanları iftar sofralarında halkla bir araya gelecek.

AB Çalışanları İftar Sofrasında!

Etkinlik kapsamına alınan iller arasında Antalya, Ankara, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, İzmir, İstanbul, Konya, Mersin, Sivas, Şanlıurfa, Trabzon, Van, Denizli, Samsun ve Kayseri yer alıyor. Bu şehirlerimizde hayata geçirilecek olan iftar programlarında AB Bilgi Merkezi çalışanlarının yanında sivil toplum örgütleri ve iş camiasının temsilcileri de hazır bulunacak. Ayrıca bu illerde yaşayan gençlerin, öğrencilerin ve göçmenlerin de söz konusu iftar organizasyonlarına katılımda bulunması bekleniyor.

Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger, 9 Mayıs Avrupa Günü’nün bu sene mübarek Ramazan ayına denk geldiğini ifade etti. “Bu vesileyle 18 ilde Ramazan coşkusunu ve heyecanını iftar sofralarında Müslümanlar ile paylaşmak istedik.” diyen Büyükelçi Christian Berger, mayıs ayı boyunca sürecek olan iftar organizasyonları için şimdiden heyecanlı olduklarını dile getirdi.

Ankara’da Ramazan Eğlencesi Çadırı

AB Türkiye Delegasyonu, 9 Mayıs Avrupa Günü etkinlikleri kapsamında başkentte de birçok farklı projeye imza atacak. Daha önce Ankara Tenis Kulübü kortlarında bir gösteri maçı düzenleyen delegasyon üyeleri, şimdi de 11 -12 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek olan etkinlikler için harekete geçti. Çukurambar’da bulunan Çankaya Belediyesi Uğur Mumcu Parkı’nda Ramazan eğlenceleri için çadır kurulacağının müjdesini veren delegasyon üyeleri, iftar yemeğinin dışında pek çok aktiviteyle başkentliler ile bir araya geleceklerini belirtti.

İftar organizasyonunun ardından çadırda yapılacak olan eğlencelerin geç saatlere kadar süreceği bildirildi. Başkentli vatandaşlara sunulacak olan etkinlikler arasında Hacivat – Karagöz gösterileri, kukla gösterisi, sihirbaz şovları, palyaçolar, hokkabazlar, kanto gösterisi, orta oyunu ve meddah gösterilerinin yapılacağı kamuoyuna duyuruldu. Ayrıca eğlence çadırında bu gösteri ve etkinlikler süresince de pek çok ücretsiz ikramın yapılacağına dikkat çekildi.

Çukurambar’da yer alan Çankaya Belediyesi Uğur Mumcu Parkı’na kurulacak olan eğlence çadırında çocuklar da unutulmadı. İftar programına katılan çocuklar için de çeşitli animasyonlar, yüz boyama aktiviteleri ve köpük şovu da dahil olmak üzere pek çok faaliyetin gerçekleştirileceği bildirildi. Bununla birlikte gece 11 ve 12 Mayıs tarihlerinde iki gece boyunca sürecek eğlencelerde, çadırı ziyarete gelen Ankaralı misafirlere horoz şeker, şerbet, macun, pamuk şekeri, mısır, çay ve kahve gibi ikramların ücretsiz olarak sunulacağı öğrenildi.

İstanbul ve İzmir’de De Avrupa Günü Kutlamaları Yapılacak

9 Mayıs Avrupa Günü kapsamında uygulamaya geçirilen etkinlikler sadece Ankara iliyle sınırlı kalmayacak. Avrupa Günü kutlamaları çerçevesinde İstanbul ve İzmir’de de pek çok resepsiyon düzenlenecek. Bunlar arasında İstanbul’da gerçekleştirilmesi planlanan resepsiyonda ünlü ses sanatçısı AdrienneHaan sahne şovu ve şarkılarıyla katılımcılara eğlenceli dakikalar yaşatacak.

İzmir’de de hazırlığı tamamlanan resepsiyondaGündoğdu Meydanı’nda 8 Mayıs’tan 13 Mayıs’a kadar Avrupa Birliği’nin Türkiye genelinde desteklediği proje örneklerinin bulunduğu açık hava sergisinin açılışı yapılacak.

9 Mayıs Avrupa Günü Nedir?

Avrupa Birliği’nde 9 Mayıs 1950 tarihinde o dönemin Fransız Dışişleri Bakanı Robert Schuman, Avrupa genelinde bir vizyon ortaya koyan ve söz konusu vizyonunu hayata geçirilmesi için gerekli olan kurumları tespit ettiği Schuman Bildirgesi’ni yayınladı. Bu bildirgenin ardından günümüze dek uzanan Avrupa Birliği olarak adlandırılan yüzyılın en önemli ve en iddialı barış projesi başlamış oldu.

Bu yeni başlangıç, yayınlanan Robert Schuman Bildirgesi’nin yayın tarihi itibarıyla 9 Mayıs Avrupa Günü olarak kutlanmaya başladı. Avrupa Günü, tüm Avrupa Birliği’ne üye devletler ile birlikte Avrupa Birliği’ne aday ülkelerde ve Avrupa Birliği’nin mevcut olduğu ülkelerde kutlanmaya devam etmektedir.

Türkiye’de Avrupa Birliği’ne adaylığı süresince delegasyonun öncülüğünde 9 Mayıs Avrupa Günü’nü kutlayan ve bu güne özel etkinlikler düzenleyen ülkeler arasında yer almaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.