Alüminyum Rölyef Kursuna kadınlar büyük ilgi gösterdi

Alüminyum Rölyef Kursuna kadınlar büyük ilgi gösterdi
​Selçuklu ve Osmanlı’dan günümüze devam eden geleneksel sanatlardan biri olan alüminyum rölyef son yıllarda büyük rağbet görüyor.

Pursaklar Belediyesi Ayyıldız ve Hüma Sultan Hanım Evi de açtığı kursla ilçedeki kadınlara alüminyum rölyef sanatının inceliklerini öğretiyor. Belediye bünyesinde ilk defa açılan kurs büyük ilgi gördü. Kadınların büyük bir dikkat ve titizlikle yaptığı alüminyum rölyef çalışması aşama aşama tamamlanarak son şeklini alıyor. Alüminyum folyo üzerine yapılan kabartma çalışması ile ortaya birbirinden güzel eserler çıkıyor.Büyük bir sabır ve emekle yapılan çalışmalar sonucu ortaya çıkan eserler pazarlanarak ev ekonomisine katkı da sağlıyor.

Bu sanatı yaşatmak üzere açılan kursa katılan kadınlar Ayyıldız ve Hüma Sultan Hanım Evinde alüminyum rölyef sanatının inceliklerini öğrenerek yeni meslekler ediniyor. Pazartesi, Salı ve Çarşamba günleri Ayyıldız Hanım Evinde; Perşembe ve Cuma günleri ise Hüma Sultan Hanım Evinde verilen alüminyum rölyef kursuna katılmak isteyenler kayıt yaptırabilecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.