Mektebim ve Arel'den "Sana Değer Öğretmenim" Projesi

Mektebim ve Arel'den "Sana Değer Öğretmenim" Projesi
Mektebim Koleji ile Arel Üniversitesi, “Sana Değer Öğretmenim” projesi kapsamında eğitim iş birliği anlaşması imzaladı. Projede öğretmenlerin kişisel ve mesleki gelişimlerine katkı sağlayacak işletme yüksek lisans programının startı verildi.

Mektebim Koleji ile Arel Üniversitesi, “Sana Değer Öğretmenim” projesi kapsamında eğitim iş birliği anlaşması imzaladı. Projede öğretmenlerin kişisel ve mesleki gelişimlerine katkı sağlayacak işletme yüksek lisans programının startı verildi.

Geçtiğimiz aylarda tüm kampüslerini Öğretmen Gelişim Merkezleri haline getiren ve bu merkezlerin ilk projesi olarak “Sana Değer Öğretmenim” programını hayata geçiren Mektebim Koleji, başta kurum öğretmenleri olmak üzere kampüslerinin bulunduğu bölgelerdeki devlet ve özel okulların öğretmenlerine de eğitim hizmeti sunuyor. Programın ilk ayağında MedicalPark, Allianz ve BTN Sigorta ile öğretmenlerine tamamlayıcı sağlık sigortası desteği veren Mektebim, eğitim iş birliğini de Arel Üniversitesi ile gerçekleştirdi.

Yüksek lisans programına başlayan öğretmenler, İşletme alanında eğitimlerini tamamlayacaklar. İş birliği için gerçekleştirilen imza töreni İstanbul Arel Üniversitesi Kemal Gözükara Yerleşkesi’nde gerçekleştirildi. Törene Mektebim Koleji Genel Müdürü Servet Özkök, İstanbul Arel Üniversitesi'nin Kurucusu Kemal Gözükara, Rektör Prof. Dr. Ali Argun Karacabey, Mütevelli Heyet Başkanı Özgür Gözükara, Mektebim Koleji Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Sancak, çok sayıda akademisyen ve öğretmen katıldı.

Yaklaşık 5 ay önce gerçekleşen yönetim değişikliği ile odak noktasına çocukları alan ve öğrencilerini çok daha donanımlı şekilde yetiştirmek isteyen Mektebim Koleji, öğretmenlerinin kişisel ve mesleki gelişimlerine yatırım yapıyor. Arel Üniversitesi ile yapılan bu anlaşma kapsamında, kolej öğretmenleri arasından mülakatta başarılı elde eden bir grup öğretmen, üniversite bünyesinde yer alan tezsiz İşletme yüksek lisans programına başladı.

''Amaç kendini geliştirmek isteyen öğretmenlerimize imkân sağlamak''

İş birliğini değerlendiren Mektebim Koleji Genel Müdürü Servet Özkök, ''Okulumuzda 5 ay önce yönetim değişikliği oldu. Yönetim değişikliği ile birlikte biz, Türkiye'deki eğitim sektörünün genel problemi olan nicelik üzerinde durmaktansa nitelik üzerinde durmaya kendimizi yönlendirdik. Niteliği artırırsak itibar gelir. Niteliğimizi artırabilmemiz için de öğretmenlerimize daha fazla değer vermemiz lazım. En kıymetlilerimizi teslim ettiğimiz öğretmenlerimize ''Sana Değer Öğretmenim'' dedik. Bu kapsamda öğretmenlerimizin kendilerini geliştirebilmeleri için İstanbul Arel Üniversitesi ile birlikte yüksek lisans programına katılım imkânlarını sağladık. İşletme yüksek lisans programı tamamen öğretmenlere yönelik bir program. Amaç kendini geliştirmek isteyen öğretmenlerimize bu tip imkân sağlamak. Bu bir başlangıç. Tüm okullarımızı öğretmen gelişim merkezi olarak değerlendirmek istiyoruz. Bu merkezlerde sadece kendi öğretmenlerimizi değil, kendini geliştirmek isteyen tüm öğretmenlerimize okullarımız açık olacak. Bu kapsamda da çalışmalarımız devam ediyor'' şeklinde konuştu.

“Öğretmenler için üçüncü basamak yurt dışı eğitim programı olacak”

3 basamaktan oluşan projenin diğer basamakları hakkında bilgi veren Özkök, ''Birinci basamağı tamamlayıcı sağlık sigortasıydı. Tüm öğretmenlerimize bu sigortayı yaptık. Üçüncü basamağı biraz daha iddialı olacak yani yurt dışında olacak. Yurt dışındaki eğitim kurumlarıyla görüşmelerimiz devam ediyor. Öğretmenlerimizin gerek yurt dışına gönderilmesi gerekse yurt dışından gelen eğitmenler ile öğretmenlerimizin görüştürerek dünyada neler oluyor? İşte bu konuda kendilerini geliştirmelerini sağlayacağız. Biz öğretmenlerimizi çok seviyoruz. Öğretmenlerimizin yüzü gülsün ki öğrencilerimiz başarılı olsun istiyoruz. Onların yüzünü güldürmek için de elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz'' diye konuştu.

Yapılan anlaşmanın sadece İstanbul Arel Üniversitesi açısından değil, Türk eğitim sistemi açısından da çok önemli olduğunu vurgulayan Arel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Argun Karacabey, ''Eğitim sisteminde girdi ile çıktı arasında çok önemli bir ilişki vardır. Ne kadar iyi öğrenci alırsanız iyi mezun verme olasılığınız o kadar artar. Dolayısıyla bir yükseköğretim kuruluşu olarak; lise, ortaokul düzeyinde eğitim veren bir kurumla iş birliği yapmak, bizim ilerideki öğrencilerimizin kalitesini artırmaya yönelik bir eylem olarak düşünülebilir. 'Türkiye’ye daha iyi insan gücü yetiştirerek ülkenin kalkınmasına katkı sağlamak istiyoruz. İşletme yüksek lisans programımız öğretmenlerimize eğitim alanında kullanabilecekleri bazı yetkinlikleri de vermeyi hedefliyor. Öğretmenlerimizin kişisel ve mesleki gelişimlerini önemsiyoruz. Farklı alanlarda da çalışmalarımız yıl içerisinde devam edecek.'' dedi.

Eğitim sisteminde bu tür iş birliklerinin daha fazla artmasının gerekli olduğuna değinen Prof. Dr. Karacabey, ''Milli Eğitim Bakanlığı’nın son dönemde yaptığı yeniliklerin de bu tür iş birliklerinin artmasını zorunlu hale getireceğini düşünüyorum'' şeklinde konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.