Baran, ''İstihdamı artıracak her faaliyet Türkiye'nin geleceğine yatırımdır''

Baran, ''İstihdamı artıracak her faaliyet Türkiye'nin geleceğine yatırımdır''
Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan ve üç kamu bankası tarafından uygulamaya geçirilen “İstihdam Odaklı Kredi Paketi”nin istihdama katılan nüfusun artmasını sağlayarak büyümeyi destekleyeceğini söyledi.

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan ve üç kamu bankası tarafından uygulamaya geçirilen “ İstihdam Odaklı Kredi Paketi”nin istihdama katılan nüfusun artmasını sağlayarak büyümeyi destekleyeceğini söyledi.

Türkiye’nin her yıl 1 milyondan fazla nüfusa istihdam imkânı sağlaması gerektiğine dikkat çeken Baran, “İstihdamı artıracak her faaliyet Türkiye’nin geleceğine yatırımdır” dedi.

ATO Başkanı Baran, yazılı bir açıklama yaparak, dört ayrı sektöre yönelik başlatılan “İstihdam Odaklı İşletme Kredi Paketi”’ni değerlendirdi. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan paket kapsamında; imalat sanayi, hizmet sektörleri ile devam eden konut inşaat projeleri ve yurtdışı müteahhitlik sektörüne yönelik uygun koşullarda finansman sağlanacağını ifade eden Baran, “Ülke olarak avantajımız olan genç nüfus aynı zamanda bizlere büyük bir sorumluluk da yüklüyor. Her yıl yaklaşık 1,5 milyon gencimizi istihdama kazandırmak durumundayız. İstihdam odaklı kredi paketi işsizlikle mücadele açısından yararlı olacaktır. İstihdama katılan nüfustaki artış da büyüme rakamlarını olumlu yönde destekleyecektir” diye konuştu.

 Baran, Sosyal Güvenlik Kurumu verilerine göre, Haziran 2018’den Haziran 2019’a kadar olan dönemde sigortalı ücretli sayısının Türkiye genelinde 283 bin, Ankara’da ise 41 bin azaldığına dikkat çekerek, genç nüfus da dikkate alındığında her yıl 1 milyondan fazla kişiye istihdam imkânı sağlanması gerektiğinin altını çizdi. Baran, “İstihdamı artıracak her faaliyet Türkiye’nin geleceğine yatırımdır. Kamu bankalarımız tarafından sağlanacak iki yıl geri ödemesiz finansman imkânıyla Ankara’da da ülkemizde de istihdam artışı sağlanacaktır” dedi.

 Desteklenen sektörler arasında yer alan inşaat sektörünün istihdam artışındaki payının yüksek olabileceğini kaydeden Baran, pek çok sektörü etkileyen ve yaklaşık 2 milyon kişiye istihdam imkanı sağlayan inşaat sektörünün, söz konusu finansman desteğiyle yarım kalmış projelerini tamamlarken istihdama da katkı sunabileceğini ifade etti.

 İki yıla varan anapara ödemesiz, 5 yıl vade koşullarıyla verilen finansman desteğinin işletmelere rahat bir nefes alma imkânı sağlayacağının altını çizen Baran, “Kamu bankalarımızın sunduğu bu imkânın işletmelerimiz eliyle, daha fazla yatırım, üretim ve istihdama dönüşmesini bekliyoruz” dedi. Baran, reel sektörü destekleyen yaklaşımı nedeniyle de hükümete teşekkür etti.

 Baran, kamu bankalarının ardından özel bankaların da Türkiye’nin büyüme ve gelişmesine hizmet edecek finansman programlarını uygulamaya koymasını beklediklerini söyledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.