Milyonlarca Kişi Bekliyor! Ek Zam Geliyor...

Milyonlarca Kişi Bekliyor! Ek Zam Geliyor...
Enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte milyonlarca memur ve emeklinin alacağı zamlar netlik kazanmaya başladı. Dün açıklanan verilerle birlikte memur ve emeklisine şimdiden fark görünmüş durumda. SSK ve Bağ - Kur emeklisinin alacağı zamlar ise %5 oranını aşmış durumda.

Toplu sözleşmeden 2020 yılına yönelik %4+4 zam alan milyonlarca emekli, gözünü enflasyon farkına yani başka bir anlatışla Ocak'tan itibaren alacağı zamma dikmiş durumda. Peki Ocak ayında maaşlara ne kadar ek zam yansıtılacak?

Bu soruya verilecek cevap henüz %100 netleşmese de dün açıklanan enflasyon verileriyle birlikte büyük oranda netlik kazandı. Temmuz, Ağustos, Eylül ve Ekim aylarında enflasyon sıra sıra 1.36, 0.86, 0.99, 2 olmak üzere toplamda %5.31 oldu.

Son 2 Ay Belirleyici Olacak

Memur ve memur emeklilerinin Ocak zammı, hakem kurulunca %4 zam ve 2019'un 2. 6 aylık döneminde enflasyonun %5'i aşması durumunda aşan kısım kadar fark şeklinde kararlaştırılmıştı.

Temmuz- Ekim dönemini kapsam içerisine alan enflasyon, 2. 6 aylık dönem için %5 barajını aştı. ve %0.31 oranında fark oluşturdu. Son 2 aydaki açıklanacak enflasyonlar direkt olarak maaşlara yansıyacak. Ortalama olarak %3 - 3.5 arasında olması beklenen 2 aylık enflasyonla birlikte maşlara %4 - 5 arasında ek zam yapılabileceği tahmin ediliyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.