Sanal kart nedir, nerelerde kullanılır?

Sanal kart nedir, nerelerde kullanılır?
Sanal kart kullanımı, kredi kartı ya da banka kartlarına ek olarak çıkarılan kart hizmetlerine verilen isimdir. Sanal kart kullanımıyla, sadece online işlemler için ücret ödenmektedir.

Sanal kart nedir, nerelerde kullanılır?

Sanal kart kullanımı, kredi kartı ya da banka kartlarına ek olarak çıkarılan kart hizmetlerine verilen isimdir. Sanal kart kullanımıyla, sadece online işlemler için ücret ödenmektedir.

Kredi kartı ya da banka kartlarına bağlı olarak çıkarılan sanal kartlar, internet ya da online işlemlerin güvenli şekilde gerçekleştirilmesini sağlamaktadır. İnternet işlemleri için kullanılan sanal kartlar, isteğe göre tek kullanımlık ya da uzun süreli kullanımlık olarak planlanabilir.

Sanal Kart Kullanımının Avantajları Nelerdir?

Sanal kartın sağladığı avantajlar aşağıda sıralandığı gibidir:

  • Sanal kartla yapılan alışverişlerin tamamı güvenli olarak gerçekleştirilmektedir.
  • Online olarak gerçekleştirilen ödemelerin tamamında sanal kart kullanılabilir.
  • Oyun alışverişleri, e-ticaret alışverişleri, internet üzerinden fatura ödemeleri, yurtdışı alışverişleri, sanal ödemeler, mobil ödemeler ve sosyal medya alışverişlerinin tamamında, sanal kart kullanımı gerçekleştirilebilir.
  • İstenilen zamanlarda, sanal kart kullanıma açılabilir ya da mevcut kartın kullanımı sona erdirilebilir.
  • Sanal kart açılımı için herhangi bir sınırlama bulunmamaktadır.
  • Sanal kartın içerisine, alıveriş tutarınca limit aktarılmaktadır. Alışveriş tutarından artan para, kartın ait olduğu banka hesabına iade edilecektir.
  • Bankalara ait internet hizmetleri ve mobil bankacılık uygulamaları üzerinden, sanal kart takibi gerçekleştirilebilir.
  • Sanal kartla yapılan alışverişlerde, kredi kartının sahip olduğu taksit imkanları geçerli olmaktadır. Yapılan alışverişlerde, kart için geçerli olan para puanlar birikmeye devam eder.
  • Online alışverişlerde yapılan harcamaların limiti takip edilebilir. Belirlenen limitin üzerinde harcama yapılamaz.
  • Sanal kart hesap kesim ücretiyle, kredi kartı hesap kesim ücreti ve tarihleri aynıdır.
  • Hesap bilgisinin girildiği internet sitesi üzerinden hesap bilgilerine erişilmeye çalışılırsa, ana hesaba ulaşılamaz. Sanal kartın içerisinde bulunan limitten daha fazlasına ulaşılması mümkün olmadığından, kart ve hesap güvenliği sağlanmış olur.

Sanal Kart Özellikleri Nelerdir?

Sanal kartın genel özellikleri şu şekilde sıralanmaktadır:

  • Sanal kartlar fiziki kart değildir. Kartlar için sanal kart görüntüsü oluşturulur ve kart bilgileri, bu görüntünün üzerinde yer alır.
  • Sanal kartlarla fiziki alışverişler gerçekleştirilemez. Sadece online alışverişlerde kullanılmaktadır.
  • Sanal kartlar istenilen zamanlarda kullanıma kapatılabilir.
  • Sanal kartın içerisine yüklenen bakiye kullanılmazsa, iki yıl boyunca hesapta kalacaktır. Hesaptaki bakiye kullanımı gerçekleşmezse, bakiye ikinci yılın sonunda banka hesabına iade edilecektir.
  •  Sanal kartlarla tek seferlik işlem yapılmaktadır. Bir defa online işlemde kullanılan kart numarası, ikinci işlem için kullanılamaz.
  • Sanal karta ait limit belirleme işlemleri, internet bankacılığı ve mobil bankacılık uygulaması üzerinden gerçekleştirilecektir.
  • Sanal kartla gerçekleştirilen alışverişler, gerçek kartın bakiyesinden

Sanal Kart Kullanımı Güvenli Midir?

Sanal kartın güvenlik duvarı, normal kredi kartı ya da banka kartlarından daha yüksek şekilde koruma altına alınmaktadır. Sanal kart üzerinden online ödeme yapılacağı zaman, asıl banka kartı ve kredi kartı korumaya alınmaktadır. Sanal kart üzerinden online işlem yapıldığı zaman, tek kullanımlık kart numarası işleme alınmaktadır.

Sanal kart ödemesi tamamlandıktan sonra, karta ait numara kullanıma kapatılacaktır. Sanal kart şifrelerinin ve kart numaralarının, esas kartlarla alakası yoktur. Yurtiçi ya da yurt dışı siteler üzerinden gerçekleştirilmek istenen ödeme işlemleri, sanal kart kullanımıyla güvenli biçimde tamamlanabilir.

Sanal Kart Alımı Ve Şifre İşlemleri Nasıl Gerçekleştirilir?

Sanal kart şifre işlemlerini gerçekleştirmek için internet bankacılığı ya da mobil bankacılık uygulaması kullanılmaktadır. Ayrıca bankamatikler ve bankalara ait müşteri hizmetleri üzerinden de sanal kart işlemleri yapılabilir.

Bankaların internet ve mobil uygulamaları üzerinden, yeni bir sanal kart alımı yapılabilir ya da mevcut sanal kartlar kapatılarak, başka bir sanal kart hesabı açılabilir. Sanal kart şifreleri için de internet bankacılığı ve mobil uygulama kullanılmalıdır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.