Türkiye'den aktivistler, İdlib'deki 850 çocuğa yardım ulaştırdı

Türkiye'den aktivistler, İdlib'deki 850 çocuğa yardım ulaştırdı
Türkiye'den aktivistler, sosyal medya üzerinden organize olarak İdlib'de toplam 850 çocuğa yardım ulaştırdı. Aktivist Aynur Karabulut: "Toplamda 850 çocuğa dokunmak nasip oldu. Bir bütün olarak kırtasiye ihtiyacına yönelik paketler hazırladık ve çocuklara teslim ettik."

BURAK KARACAOĞLU/EŞREF MUSA - Sosyal medya üzerinden organize olan Türkiye'den bazı aktivistler, İdlib'de toplam 850 çocuğa kalem, silgi, kalemtıraş, defter, boyama kitabından oluşan kırtasiye malzemeleri dağıttı.

Sosyal medya üzerinden başlatılan yardım kampanyasına katılan Türkiye'den aktivistler, İdlib'deki savaş mağduru çocukların eğitimine destek olmak için yüzlerini güldürdü.

Aktivistler, Suriye-Türkiye sınırındaki İdlib iline geçerek, burada okul çağındaki ihtiyaç sahibi 850 çocuğa kırtasiye yardımı yaptı.

Aktivistlerden Aynur Karabulut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'de iç savaşı ilk günden beri yakından takip ettiklerini belirterek, bölgede eğitim çalışmalarına destek olmak için yardım faaliyetlerini yoğunlaştırdıklarını söyledi.

Karabulut, "Toplamda 850 çocuğa dokunmak nasip oldu. Bir bütün olarak kırtasiye ihtiyacına yönelik paketler hazırladık ve çocuklara teslim ettik." dedi.

Savaş mağduru çocuklara kalem, silgi, kalemtıraş, defter, resim defteri, boyama kitabı, yapboz, satranç, el işi kağıtları, keçeler, yapıştırıcı, makas ve her türlü boya çeşitleri gibi kırtasiye malzemeleri ulaştırdıklarını anlatan Karabulut, "Topitop, horoz şekeri, jelibon, sakız, kekten oluşan hediyelerimizi de verdik." ifadelerini kullandı.

Karabulut, bölgede yardım ve gözlem çalışmalarına devam ettiklerine değinerek, "Yine bir engelli rehabilitasyon merkezinin 15 günlük ekmek ihtiyacını karşıladık. Bir yetim annesinin de geçimini sağlaması için dükkan açacağız." diye konuştu.

Aktivistlerden Nilüfer Korkmaz da sosyal medyadan duyduğu çalışmaya, el emekleriyle katıldığını ve yaptığı oyuncakları çocuklara ulaştırdığını aktardı.

Korkmaz, "Erkeklere topaç, misket, hareketli renkli halkalardan oluşan oyuncaklar, kızlara kendi ördüğüm bebekler ve yine erkeklere de aile bireylerimin desteğiyle ördüğüm 150'ye yakın bere hediye ettik." ifadelerini kullandı.

türkiye-den-aktivistler-İdlib-deki-850-çocuğa-yardım-ulaştırdı.jpg

türkiye-den-aktivistler-İdlib-deki-850-çocuğa-yardım-ulaştırdı-1.jpg

türkiye-den-aktivistler-İdlib-deki-850-çocuğa-yardım-ulaştırdı-3.jpg

türkiye-den-aktivistler-İdlib-deki-850-çocuğa-yardım-ulaştırdı-2.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.