Başkent iş dünyası, kadına şiddete karşı sahada

Başkent iş dünyası, kadına şiddete karşı sahada
Önemli kısmı sanayici ve işadamları derneklerinden oluşan Ankara’nın önde gelen sivil toplum kuruluşları, kadına şiddete karşı sahaya çıkıyor. Spora Gönül Vermiş İşadamları Futbol Turnuvası, kadınlar ve başkanların gösteri maçıyla başlıyor.

Ankara iş dünyası, Türkiye’nin kanayan yarası olan kadına şiddete karşı anlamlı bir organizasyon için bir araya geliyor. İlki geçtiğimiz yıl düzenlenen Spora Gönül Vermiş İşadamları Futbol Turnuvası bu yıl, “Cinsiyetçiliği Şutla, Eşitliği Destekle” sloganıyla gerçekleşiyor.  Ankara Fenerbahçeli İş Adamları Derneği (AFİDER), Ankara Genç İş Adamları Derneği (ANGİAD), Anadolu Turizm İşletmecileri Derneği (ATİD), Beşiktaşlı Girişimci İş Adamları ve Kadınları Derneği (BEGİKAD), Beşiktaşlı Sanayici İş Adamları ve Yatırımcılar Derneği (BESİYAD), Genç Girişim Yönetişim Derneği (GGYD), Galatasaraylı Avukatlar ve Hukukçular Derneği (GSAHD), OSTİM Organize Sanayi Bölgesi Sanayici İşadamı Ve Yöneticileri Derneği (ORSİAD), OSTİM Sanayici ve İşadamları Derneğinin (OSİAD) ile Yatırımcı ve Sanayici İş Adamları Derneği (YATSİAD)’ın katılacağı “kadına Şiddete Hayır” temalı futbol turnuvası, 9 Kasım Cumartesi günü başlayacak.

Başka Özgecan'lar, Emine Bulut'lar Ölmesin 

YATSİAD Başkanı Yıldıray Yoldar, futbol turnuvasının 4 kadın ve 3 erkek dernek başkanı arasında gerçekleşecek gösteri maçıyla başlayıp, 25 Kasım’daki ödül gecesiyle sona ereceğini söylerken, YATSİAD Başkan Yardımcısı Buğra Buyrukçu da, turnuvanın temasına dikkat çekti. Kadına şiddet ve cinsiyet eşitsizliğinin, hem ülkemizin hem de ülkenin en önemli toplumsal sorunlarından biri olduğunu söyleyen Buğra Buyrukçu, “Kadınlarımıza dönük fiziksel ve psikolojik şiddet, taciz ve tecavüz vakaları ne yazık ki her geçen yıl artmaktadır. Geçen ekim ayında 36 kadın cinayete kurban giderken, bu yılın ilk 10 ayında öldürülen kadın sayısı maalesef 300’e yaklaşmıştır. Kadınlarımızın yüzde 78’i kocası, eski kocası veya sevgilisi tarafından katledilmiştir. Yüzde 47’i evde öldürülürken, bir bölümünün ise faili meçhuldur. Ankara iş dünyası olarak kadının iş hayatında, sosyal yaşamda, siyasette nüfusları oranında temsil edilmeleri, kadının adının şiddetle değil başarılarıyla anılması için düzenlediğimiz bu organizasyon, cinsiyet eşitsizliği ve şiddete karşı sahalardan verilecek en anlamlı yanıtlardan biri olacaktır. Türkiye’de ilk kez gerçekleşecek bu turnuvanın başka Özgecan'lar, başka Emine Bulut'ların cinayete kurban gitmemesi için farkındalık yaratmasını diliyoruz” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.