Run in the Dark Felç Tedavisi Yardım Koşusu 23 Kasım'da TED Ankara'da!

Run in the Dark Felç Tedavisi Yardım Koşusu 23 Kasım'da TED Ankara'da!
Dünyanın birçok yerinde gerçekleştirilen "Run in the Dark (RITD)" etkinliği 13 Kasım 2019 Çarşamba günü Ankara'da ikinci defa gerçekleşecek.

Hedef, bu anlamlı yardım koşusunu gelenekselleştirmek. Katılımcılar, Türkiye'nin en büyük ve eşsiz kampüs alanlarından biri olan TED Ankara Koleji Kampüsü'ndeki parkurda 5 bin metre koşacak. 300 koşucunun katılması beklenen etkinliğin Ankara ayağını Dünya Ekonomik Forumu’nun gençlik inisiyatifi olan Global Shapers Topluluğu’nun Ankara ekibi ile TED Ankara Koleji ortak düzenliyor. Organizasyona birçok marka destek veriyor.

Run in the Dark Felç Tedavisi Yardım Koşusu 23 Kasım'da TED Ankara'da!

“Run in the Dark” etkinliği, görme engelli İrlandalı maceraperest atlet Mark Pollock'un adını taşıyan Mark Pollock Vakfı’nın başlattığı ve Dünya’nın birçok ülkesinde gerçekleştirilen bir etkinliktir. Atlet Mark Pollock, 2010 yılında geçirdiği bir kaza sonrası felç geçirdi ve yürüme yeteneğini kaybetti. Bu kazadan önce, Mark Pollock, görme engelli bir sporcu olarak dağ veya çöl koşulları gibi ağır şartlarda gerçekleştirilen birçok yarışa katıldı. Güney Kutbu’na giden ilk görme engelli insan oldu.

Karanlıkta yapılan ilk yarış, 2011’de hala hastanede olan Pollock’ı desteklemek için İrlanda'da gerçekleşti. Etkinlik daha sonra dünyanın her köşesine hızlı bir şekilde yayıldı. Edmonton, New York, Lüksemburg, Sydney ve Singapur'da Mark Pollock Vakfı’nı destekleyen etkinlikler düzenlendi.

Geçtiğimiz yıl Run in the Dark etkinlikleri sayesinde Mark Pollock Vakfı, 400.000 dolardan fazla değere sahip iki yeni Ekso Biyonik robotik bacak seti satın alıp İrlanda üniversitelerinde felçli insanlarla yapılan çalışmaların hizmetine sunmuştur.

Tüm bu süreçlerin kahramanı Mark Pollock şöyle diyor: “Felci yeneceğimize inanıyoruz. Bilimsel araştırmalar heyecan verici bir dönüm noktasında. Çığır açan tedaviler keşfedildi ve önümüzdeki 10 yıl içinde bu tedaviler ile dünya çapında her yıl felç geçiren 500.000 kadar insanın hayatını değiştireceğiz.”

“RITD Ankara 2019” Hakkında

• Katılım ücreti 65 TL ve tamamen felç tedavisi araştırmaları için Mark Pollock Vakfı'na aktarılacaktır.

• Zaman: 13 Kasım 2019 Çarşamba, 20:00

• Yer: TED Ankara Koleji Kampüsü koşu parkuru

    Adres: Taşpınar Mahallesi 2800. Cadde No: 5 İncek, Gölbaşı ANKARA
• Bilgi için runinthedark.org/ankara

• Kayıt için https://www.raklet.com/globalshapersankara/events 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.