Yenimahalle'de minikler maskelerini taktı, farkındalık yarattı

Yenimahalle'de minikler maskelerini taktı, farkındalık yarattı
Yenimahalle Belediyesi kreşlerinde eğitim gören minik öğrenciler Lösemili Çocuklar Haftası kapsamındaki farkındalık kampanyasına destek verdi. Çeşitli etkinliklerin yapıldığı haftada çocuklar maske takarak lösemi hastalığına dikkat çekti. Minik öğrencilere Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar da maske takarak destek verdi.

Minik yüreklerden büyük örnek

Lösemili çocukların toplumdan dışlanmasını engellemek için kullanılan maskenin yalnızca enfeksiyondan korunmak amaçlı takıldığını vurgulayan minik kalpler büyüklere örnek oldu. Gün boyunca yapılan etkinliklerde Yenimahalleli minikler fastfood gıdalar, gazlı içecekler, GDO’lu ürünler, cep telefonu başta olmak üzere aşırı radyasyon yayan elektronik cihazların yoğun kullanımı, şeker ve unlu mamullerin aşırı tüketimi gibi birçok unsurun lösemi hastalığının ortaya çıkmasında ana etken olduğunu öğrendi. Tüm kreşlerde yapılan etkinliklerde lösemi tedavisi gören çocukların toplumdan dışlanmaması ve onlara her alanda destek olunması için farkındalık yaratılması amaçlandı.

“Lösemi farkındalıkları arttırılmalı”

Yenimahalle Belediyesi Başkanı Fethi Yaşar, “ Lösemili Çocuklar Haftası kapsamında belediyemizin minik yüreklerinin yaptığı bu farkındalık çalışmasına destek olmaktan mutluluk duyuyorum. Çocuklarımız bu hastalık bulaşıcı olduğu için değil, dış ortamlarda bulunan mikroplardan korunmak için maske takıyor. Hepimiz bu durumun bilincine varmalıyız ve konuya hassasiyetle yaklaşmalıyız. Bu nedenle LÖSEV’in söylediği gibi “Hayatımız Çocuklarımız” diyorum” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.