Kırsal Kalkınma için 166 milyon lira destek verilecek

Kırsal Kalkınma için 166 milyon lira destek verilecek
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından yapılan açıklamada toplamda 133 projenin onaylandığı açıklanmıştır. Avrupa Birliği Kırsal Kalkınma Programı 2’inci Kırsal Kalkınma Destekleri 5. Başvuru Çağrısı 3. Grubu kapsamında 166 milyon lira destek verileceği ifade edilmiştir.

Geçtiğimiz günlerde Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından yapılan yazılı açıklamada kırsal kalkınmanın yanı sıra daha birçok farklı alanda desteklerin verilmeye başlandığı ifade edilmiştir. Kırsal bölgelerde ve tarımsal faaliyetlerde üreticilerin daha çok gelir ve istihdam sağlamaları açısından verilen destekler kapsamında 166 milyon lira değerinde destek projesinin onaylandığı ifade edilmiştir. Bakan Pakdemirli tarafından yapılan yazılı açıklamada kırsal yatırımcıların desteklenmeye devam ettiği açıklanmıştır.

133 Proje için onay verildi

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından yapılan yazılı açıklamada IPARD – II Kırsal Kalkınma Destekleri kapsamında toplam 133 proje için onay verildiği açıklanmıştır. 166 milyon lira destek verileceğini açıklayan Bakan Pakdemirli, kırsalda daha çok yatırım, üretici için daha yüksek gelir ve istihdam desteği hedefi ile söz konusu hibelerin verileceği ifade edilmiştir.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumumu (TKDK) 16 Şubat tarihinde başlattığı proje çağrısı ile destek verilecek 3. Grup başvurularının TKDK resmi internet sayfası üzerinden yayımlandığı bildirilmiştir. Bakan Pakdemirli tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada 166 milyon TL hibe ile toplam 133 proje ile kırsalda 400 milyon TL üzerine bir desteğin sağlanacağı ve 600 yeni istihdam alanlarının yaratılması için zemin hazırlanacağının altı çizilmiştir.

Onaylanan projeler arasında toplamda 33 besi çiftliği, 35 süt, 12 broyler, 3’ü yumurtacılık, 11 süt işletmesi 32’si meyve ve sebze soğuk hava deposu olmak üzere birçok farklı alan bulunmaktadır.

1600 yeni istihdam alanı oluşturulacak

Onaylanan 133 kırsal kalkınma projesinin ardından yazılı açıklama yapan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 1600 yeni istihdam alanının oluşturulacağı ifade edilmiştir. Son başvuru döneminde 3. Grup ile birlikte IPARD – II kapsamında desteklenecek proje sayısının 394’e yükseldiği ifade edilmiştir. Onaylanan kırsal kalkınma projeleri arasında besi çiftliğinden, kanatlı hayvan çiftliğine kadar birçok farklı proje yer almaktadır.

Toplamda 394 projenin destekleneceği ve 430 milyon TL hibenin projelere aktarılacağını ifade eden Bakan Pakdemirli, destekler sayesinde istihdam alanında da yeni hedeflere ulaşıldığını ifade etmiştir. Proje hibeleri kapsamında toplam 1600 yeni istihdam alanı oluşturulmuştur.

284 Liralık destek sağlanmaya başladı

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından yapılan yazılı açıklamada kırsal kalkınma desteklerinin yanı sıra ayrıca; çiğ süt, malak, tohum ve fidan olmak üzere farklı tür çiftçi destekleri için 284 milyon liralık destek verileceği ifade edilmiştir. Mayıs ve Haziran dönemi için toplamda 275 bin yetiştirici için 148 milyon liralık çiğ süt desteğinin çiftçilere dağıtılmaya başlandığını açıklamıştır.

Ocak ayından itibaren toplamda 915 milyon TL değerinde destek verildiğini ifade eden Bakan Pakdemirli, çiftçilerin kimlik numarasının son hanesine göre söz konusu desteklerin kasım ayı içinde ödeneceğini açıklamıştır. Kimlik numarasının son hanesi 0 ve 2 olan vatandaşlar için ikinci part ödemenin 15 Kasım itibari ile tamamlanacağı belirtilmiştir.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından yapılan açıklamada kırsal kalkınma ve çiftçi desteklerinin ara verilmeden üreticilere dağıtılmaya devam ettiğinin altı çizilmiştir. Yapılan son açıklamaya göre toplam 133 onaylanan yeni proje için 166 milyon TL destek ödemesinin yapılmaya başlanacağı kaydedilmiştir. Yeni destekler ile 1600 yeni istihdam alanın sağlanması hedeflenmektedir.

kirsal-kalkinma-icin-166-milyon-lira-destek-verilecek-1.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.