Çalışan Annelere Müjde: Aylık 1.300 TL Yardım Verilecek!

Çalışan Annelere Müjde: Aylık 1.300 TL Yardım Verilecek!
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un sigortalı bir şekilde çalışan annelere müjdeli haberi büyük gündem yarattı. AB destekli proje çerçevesinde 0 - 24 ay aylık çocuklarını bakıcıyla birlikte büyütmekte olan annelere, bakıcıya aktarılmak üzere her ay 1.300 TL destek verilecek. Söz konusu projeye ön kayıtlar 13 Kasım 2019 itibarıyla başlıyor.

Türkiye2de çalışan kadın sayısı %34. Bu oranı artırmak amacıyla SGK sisteminde çalışan anneler için onlarca farklı hak tanınıyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, şimdi bu haklara bir yenisini dha ekliyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından Avrupa Birliği destekli "Eğitimli Çocuk Bakıcılarının Teşviki Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi" hizmet vermeye başlayacak.

Ankara, İstanbul ve İzmir'de uygulanacak olan söz konusu projeyle birlikte hem sigortalı, hem çalışan, hem de belge sahibi olan çocuk bakıcı kadınlara maddi destek verileceğinin altın çizen bakan Selçuk, Çalışan anne desteği kapsamında her ay 1.300 TL; engelli çocuk sahibi annelere ise 1.625 TL destek verileceğini belirtti. Bu desteğin anneler üzerinden belgeli bakıcılara aktarılacağını dile getiren Selçuk, proje desteğinin 2021 yılına kadar devam edeceğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.