İmamoğlu'nun Korkunç Raporu: Kıyım Yapmış!

İmamoğlu'nun Korkunç Raporu: Kıyım Yapmış!
İBB Hukuk Komisyonu Başkanı Muhammet Kaynar, İmamoğlu'nun göreve başladığı 24 Haziran'dan 24 Ekim tarihine kadar belediye şirketlerinden çıkarılan işçi sayısının 3.299 olduğunu, belediye müdürlüklerinden çıkarılanların ise 101 kişi olduğunu ifade ederek toplam işine son verilen işçinin 3.400 olduğunu aktardı.

Söz konusu sayıya sözleşmesi yenilenmeyen İSMEK bünyesinde kısmi süreyle istihdam etmekte olan personel ve İSKİ'nin teknik hizmetlerinde çalışan ve yine süresi bittiği için sözleşmesi yenilenmeyen işçilerde eklendiğinde toplam çıkarılan kişi sayısının 5.831 olduğu aktarıldı.

Komisyonun işten çıkarılan işçileri dikkatli bir şekilde dinleyerek İBB Hukuk Müşavirliği'nden bilgiler aldığını ifade eden Kaynar, söz konusu tarihler arasında 5.831 işçinin iş hayatına son verildiğini anlattı.

İBB'nin bu işçilere 24 Ekim 2019 tarihine kadar ihbar ve kıdem tazminatı olarak kanuni haklar karşılığında 75.928.091 TL ödemesi gerektiğine de değinen Kaynar, büyük bir tazminat yüküyle karşı karşıya olunduğunu ifade etti. Yapılan işten çıkarılma işlemlerinin kanuna aykırı olduğunu dile getiren Kaynar, çıkarılan işçilerin tekrar iade edilmesi gerektiği sonucuna vardıklarını anlattı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.