Kira Öder Gibi Ev Sahibi Olabilirsiniz: Taksitler 335 TL'den Başlıyor...

Kira Öder Gibi Ev Sahibi Olabilirsiniz: Taksitler 335 TL'den Başlıyor...
TOKİ, dar ve orta gelirli vatandaşlar için toplam olarak 1.903 konut satışı gerçekleştiriyor. 22 şehirdeki söz konusu projelerdeki konut fiyatları 96.000 TL'den; taksitler ise 335 TL'den başlıyor. Söz konusu evler için herhangi bir kura uygulaması da bulunmuyor. Direkt başvuru yapmanız yeterli.

TOKİ, söz konusu konutları kurasız ve başvuru önceliğine göre satmakta. Kira öder gibi konut sahibi olma arzusunda olan vatandaşlar 31 Aralık tarihine kadar kamu bankalarına müracaatta bulunarak konut sahibi olabiliyor.

TOKİ'in dar gelirli vatandaşlar için satışa çıkardığı 2+1 oda sayısı bulunan konutlara başvuruda bulunacak vatandaşların daha önce hiçbir şekilde konut sahibi olmaması ve yine daha önce TOKİ'den konut satın almamış ya da kredi kullanmamış olması zorunlu.

Bu kişilerde 25 yaşını doldurma şartı aranıyor. Aynı zamanda başvuruda bulunulan projenin yer aldığı ilk sınırları içerisinde 1 yıldan az olmamak suretiyle ikamet ediliyor olması ya da il nüfusunda kaydının bulunması gerekiyor.

Aylık hane gelirinin de, net 5.500 TL'den yukarıda olmaması aranan diğer şartlardan birisi. Orta gelirli vatandaşlar için satışa çıkarılan 3+1 oda sayısına sahip konutlara başvuru yapmak isteyenler için ise 2 şart aranıyor. Birincisi T.C. vatandaşı olmak, diğeri ise 18 yaşından büyük olmak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.