Yenimahalle’de 300 fidan toprakla buluştu

Yenimahalle’de 300 fidan toprakla buluştu
Yenimahalle Belediyesi ve Ankara Çerkes Derneği tarafından Geleceğimizi #destekliyorum projesi kapsamında Yenibatı Mahallesi’nde hatıra ormanı oluşturuldu.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın ev sahipliğinde gelecek nesillere daha güzel bir dünya bırakabilmek adına düzenlenen fidan şenliğinde 300 adet çam fidanı toprakla buluştu.

Batıkent Yenibatı Mahallesi’nde 4 dönüm alan üzerinde oluşturulan fidan dikim törenine Başkan Yaşar’ın yanı sıra Ankara Çerkes Derneği Başkanı Bislan Jalouqa ile Ankara’da yaşayan çerkes vatandaşlar katıldı.

Ankara’nın en yeşil ilçesiyiz

Kendi elleriyle hatıra ormanına fidan diken Başkan Yaşar “Ülkemiz çoraklaşıyor. Yaşadığımız şehirleri yeşillendirmek için daha çok mücadele etmeliyiz. Ağaç oksijen demek. Ülkemizi ne kadar yeşillendirirsek o kadar sağlıklı bir toplum oluştururuz. Göreve geldiğimiz günden beri Yenimahalle’mizin her noktasını ağaçlandırdık, yeşil alanlar yaptık. 60 senede yapılanı 10 yılda bir buçuk katına çıkardık. Ankara’nın en yeşil ilçesiyiz. Çevremize ve çocuklarımızın geleceğine önem veriyoruz. Mutlu ve sağlıklı nesiller için doğaya sahip çıkalım” dedi.

Çocuklara daha güzel bir dünya bırakabilmek için umutları yeşertmeye devam edeceklerini ifade eden Ankara Çerkes Derneği Başkanı Bislan Jalouqa da “Hatıra Ormanı’nın derneğimiz adına oluşturulmasında büyük emekleri olan Başkan Yaşar’a ve kendi elleriyle fidan dikerek çocuklarımıza ağaç ve doğa sevgisinin aşılanmasına vesile olan hemşerilerimize ve çok teşekkür ediyoruz” dedi.

yenimahallede-300-fidan-toprakla-bulustu-2-1573544588.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.