Yükselen Çelik arzına yatırımcılardan ilgi yoğun oldu

Yükselen Çelik arzına yatırımcılardan ilgi yoğun oldu
Katma değerli “Akıllı Çelik” ürünleriyle Türkiye vasıflı çelik sektörünün önde gelen markalarından biri olan Yükselen Çelik’in halka arzı yatırımcılardan yoğun ilgi gördü.

7-8 Kasım 2019 tarihlerinde gerçekleşen halka arzda 1.701 kişiye dağıtılan taleplerin toplamı, halka arz edilen payların 2,8 katına ulaştı. Bireyselde ise yoğun taleple 3,5 kat talep toplandı. Yükselen Çelik’in bu süreciyle Türkiye’de ilk kez bir Çelik Servis Merkezi halka arz edilmiş oldu.

Türkiye vasıflı çelik sektörünün önde gelen markalarından Yükselen Çelik’in 7-8 Kasım tarihlerinde gerçekleşen halka arzı, arz tutarından daha fazla talebin gelmesiyle başarıyla tamamlandı. Şirketin sermaye artırımı yoluyla gittiği halka arzına, gerek bireysel gerekse kurumsal yatırımcılar büyük ilgi gösterdi. Gedik Yatırım liderliğindeki 27 konsorsiyum üyesi aracılığında Yükselen Çelik (YKSLN) hisselerine yatırımcıdan yoğun talep geldi.

Yükselen Çelik’in yaptığı açıklamaya göre halka arzda, bireyselde 3,5 kat ve toplamda 2,8 kat talep toplanınca bireysel yatırımcılar talep ettikleri payların ancak yüzde 29 civarındaki kısmını alabildi. Yükselen Çelik’in halka arz ettiği hisselerin yüzde 10’u yurtdışı kurumsala, yüzde 50’si yurtiçi kurumsala ve yüzde 40’ı ise bireysel yatırımcıya sunuldu. Talep toplama sürecinde toplam 1.744 kişi/kurum talebi alındı. 1.701 kişiye dağıtılan taleplerin toplamı halka arz edilen payların 2,8 katına ulaştı. Bireyselde ise yoğun taleple bu oran 3,5 katına ulaştı.

5,40 TL hisse fiyatıyla halka arz edilen 12.810.000 adet nominal payın, 14 Kasım 2019 tarihinde düzenlenmesi planlanan halka arz gong töreniyle birlikte Borsa İstanbul’da işlem görmeye başlaması bekleniyor.

Başarılı halka arza ilişkin düşüncelerini ifade edenYükselen Çelik CEO’su Barış Göktürk, “Şirketimize olan bu olağanüstü ilgi bizleri çok memnun etti. Arz edilen paylara 3,5 katı talep gelmesi bizim omuzlarımıza daha fazla sorumluluk yükledi. Gong töreni sonrasında hemen taahhütlerimizi yerine getirmeye başlayarak, şirketimizin satış hasılatını ve pazar payını büyütmek için gerekli çalışmalara başlayacağız” dedi.

Yükselen Çelik Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Göktürkise konuya ilişkin olarak şunları söyledi: “Paylarımıza olan bu ilgi bizi onurlandırdı. Şimdi yatırımcılarla, yeni ortaklarımızla birlikte bu şirketi daha da yukarı taşımak için maksimum disiplinle çalışacağız.”

Halka arz olan Türkiye’deki ilk Çelik Servis Merkezi

Yükselen Çelik’in başarılı halka arzı, firmanın Türkiye’deki ilk Çelik Servisi Merkezi halkı arzını gerçekleştirmiş olmasıyla da dikkat çekiyor. Yükselen Çelik’in faaliyet gösterdiği vasıflı çelik sektörü takım çelikleri ve özellikle de kalıp çeliği kısmı ile çok niş ve katma değerli bir pazar. Firma, yıllık olarak 25 bin ton civarında çelik işliyor. Bu kapasitesiyle vasıflı çelik sektörünün en büyük Çelik Servis Merkezi olan Yükselen Çelik, kalıp, makine, savunma sanayi ve otomotiv yan sanayinin ana tedarikçisi konumunda.

İnovatif ve katma değerli çelikler alanında pazar lideri

Yükselen Çelik, kendi tasarımı olan “ Akıllı Çelik” ürünleriyle pazara inovatif ve katma değerli ürünler sunuyor. Bu yeteneğiyle sektöründe teknolojik dönüşümün öncüsü olan firma, rakiplerinden farklılaşarak alanında pazar lideri olarak konumlanıyor. Ürünleri kalıp, otomotiv yan sanayi, makine ve savunma başta olmak üzere, 19 farklı sektöre hitap eden Yükselen Çelik, Türkiye vasıflı kalıp çeliği sektöründe yüzde 14’lük pazar payına sahip. Halka arzı takiben 2020 yılında yeni makine ve ekipman alımına gidecek olan firma, bu sayede toplam ciroda yüzde 15 oranında olan katma değerli tasarım ürünlerinin payını, önümüzdeki 10 yılda yüzde 40 seviyelerine çıkaracak. Yükselen Çelik, önümüzdeki 5 yılda ise Pazar payını yüzde 24’e çıkarmayı hedefliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.