Yeşil Sincan seferberliği büyüyerek devam ediyor

Yeşil Sincan seferberliği büyüyerek devam ediyor
Daha yeşil ve daha yaşanabilir bir Sincan için çalışmalarına ara vermeden devam eden Sincan Belediyesi, kişi başına düşen yeşil alan miktarını Avrupa standartları olan 7 metrekarenin üzerine çıkardı. Sincan’daki park sayısı ise 392’ye ulaştı

Gelecek nesillerin çevre bilinciyle yetişmesi ve daha yeşil bir Türkiye için 81 ilde 11 milyon fidan toprakla buluştu. Daha yeşil bir Türkiye için çalışmalar devam ederken, Sincan Belediyesi Avrupa standartlarının üstünde olan yeşil alanlarını daha da arttırmaya kararlı.

Sincan Belediyesi, yeni parklar ve çevre düzenlemeleriyle Sincanlıların nefes almasını sağlıyor. Son 2 yılda 400 bin adet çalı ve fidan dikerek vatandaşa yaşanabilir bir alan sunan Sincan Belediyesi, 22 adet daha park yaparak park sayısını 392’ye yükseltti.

SİNCAN AVRUPA STANDARTLARININ ÜZERİNDE

2019 verilerine göre Sincan’da kişi başına düşen yeşil alan miktarı 9 bin 167 metrekareye ulaştı. Böylece Sincan, kişi başına düşen yeşil alan miktarını Avrupa standartları olan 7 metrekarenin üzerine çıkardı.

SİNCAN’DA RENK CÜMBÜŞÜ

Yapılan çalışmalar bunlarla sınırlı kalmadı. Çevre düzenlemelerine de önem veren Sincan Belediyesi, park ve yeşil alanlara 500 bin lale dikerek Sincan’ın güzelliğine güzellik kattı. Ayrıca 2018 ve 2019 yıllarında belirlenen alanlar 2 milyon 100 adet çiçekle donatıldı. Şehrin estetiği için birçok uygulamayı hayata geçiren Sincan Belediyesi, gerçekleştirdiği peyzaj düzenlemelerinin yanı sıra bitki ve fidan yetiştiriyor. Sera Park ve Harikalar Diyarında yer alan seralarda meyve ve sebze fidanları, güller, çam türleri, mevsimlik çiçekler, salon bitkileri, çalı türleri ile lavanta, kekik, biberiye gibi çok sayıda bitki ve fidan çeşidi bulunuyor. Yetiştirilen bitkiler hem şehrin peyzaj çalışmalarında kullanılıyor hem de vatandaşlar satın alabiliyor. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.