Calaf'ın aşkı Turandot 23 Kasım'da “Tek Temsil” ile sahneleniyor

Calaf'ın aşkı Turandot 23 Kasım'da “Tek Temsil” ile sahneleniyor
Prömiyeri 16 Mart 2019 tarihinde kapalı gişe oynanan “Turandot” operası, temsili izleyemeyen Ankaralı izleyiciden gelen yoğun isteğe cevaben 23 Kasım 2019 ‘da son kez Ankara Congresium’da sahneleniyor.

Ankaralı sanatseverlerin yoğun istediğini Devlet Opera ve Balesi yerine getiriyor. PUCCINI'nin ölümsüz eseri “ TURANDOT” seyircidenn gelen yoğun istek üzerine Ankara Congresium'da 'Tek Temsil' ile sahnelenecek.

İTALYA’DA, 2000 YILLIK ANTİK ARENA Dİ VERONA’DA İCRA ETTİĞİ “CALAF” ROLÜ İLE BÜYÜK BAŞARILARA İMZA ATAN MURAT KARAHAN HEM SANATÇI HEM DE YÖNETİCİ OLARAK SEYİRCİNİN İSTEĞİNİ KARŞILIKSIZ BIRAKMADI

İtalyan Rejisör Vincenzo Grisostomi Travaglini’nin sahneye koyduğu ve bu temsil biletlerinin de hızla tükendiği bu sanat şöleninde Devlet Opera ve Balesi Genel Müdür ve Genel Sanat Yönetmeni, dünyaca ünlü tenor Murat KARAHAN Prens Calaf başrolünde sahnede olacak. İtalyan orkestra şefi Antonio PİROLLİ’nin yönettiği eserin bestecisi Giacomo PUCCINI eserin son bölümünü tamamlayamayarak hayata gözlerini yummuştu. Son bölümünü öğrencisinin tamamladığı bu ünlü eserde Pekin’de yaşayan Çin prensesi “Turandot” ile Moğol Prensi “Calaf”ın aşkı bir masalsı destanla anlatılıyor.  

Ankara Devlet Opera ve Balesi tarafından sahneye konacak eserde orkestra, koro, solistler, çocuk korosu ve bale sanatçıları aynı anda sahnede yine muhteşem bir temsil gerçekleştirecekler.  Ankara Devlet Opera ve Balesi Orkestrası şef Antonio Pirolli yönetiminde; Timur rolünde Şafak Güç’e, Turandot rolünde Mehlika Karadeniz Bilgin’e, Calaf rolünde Murat Karahan’a,   İmparator rolünde Cem Akyüz’e, Liu rolünde Tuğba Dekak’a Saray Görevlileri Ping, Pong, Pang; rollerinde; Çetin Kıranbay,  Arda Doğan ve Emre Akkuş’a eşlik edecek.

Çin Prenses’i Turandot, evlilik için gelen prens taliplerine, o ana dek bilenin hiç çıkmadığı üç soru sormakta, soruyu bilemeyen talipliler ise teker teker idam edilmektedir. Saray yetkilileri ile Turandot’un babası İmparator bu gidişe bir son vermek istemektedir. Ancak Calaf aşık olmuş ve aşkının peşinden ölümüne gitmeye karar vermiştir.

Muhteşem dekor ve kostümleri ile unutulmaz bir gece yaşatacak operanın Dekor tasarımı  Özgür Usta’ya, Kostüm tasarımı ise  Savaş Camgöz’a ait.   

www.biletinial.com , www.operabale.gov.tr

turandot-operasi-2-1573653666.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.