Kayseri'de Engelli Gence İşkence Yapıp Videoya Kaydettiler!

Kayseri'de Engelli Gence İşkence Yapıp Videoya Kaydettiler!
İzmir'de iş arkadaşları tarafından streçe sarılarak darbedilen ve tacize uğrayan engelli gencin görüntülerinin sonrasında benzer görüntüler Kayseri'den geldi. 75. Yıl Rehabilitasyon Merkezi'nde çekilen söz konusu görüntülere yönelik Kayseri Valiliği açıklama yaptı.

Kayseri 75. Yıl Rehabilitasyon Merkezi'nde zihinsel engeli bulunan bir öğrencinin okulda görev yapan bazı personeller tarafından işkenceye maruz tutulduğu iddia edildi.

Kayseri Valiliği tarafından konuyla ilgili yazılı açıklama yapıldı. Zihinsel engeli bulunan öğrenciye işkence uygulandığına yönelik görüntülerin sosyal medyada büyük yankı uyandırdığı ifade edilen açıklamada, konuyla ilgili araştırma başlatıldığı ve sorumlular hakkında soruşturma başlatıldığı ifade edildi.

Disiplin Soruşturması Başlatıldı

Valilik tarafından yapılan açıklamada Kayseri Melikgazi ilçesinde yer alan 75. Yıl Rehabilitasyon Merkezi'nde yaşanan olaya yönelik; tüm yönetici ve görevlilerle ilgili 4483 sayılı yasaya göre ön inceleme, 657 sayılı yasaya göre ise disiplin soruşturması başlatıldığı vurgulandı.

Aynı zamanda olayın bizzat içinde olan kamu görevlilerin tamamının idari tedbir olarak açığa alındığı, memur statüsünde olmayanların ise işten çıkartıldığı belirtildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.