Geleceğin şirketleri hazır ofislerde kuruluyor

Geleceğin şirketleri hazır ofislerde kuruluyor
Gelişen teknolojilerle birlikte dünyada ve Türkiye’de freelancer çalışanların sayısı giderek artıyor. Mesai saatinin yanı sıra iş yeri kavramını da kökten değiştiren bu trend ile çalışmak isteyenler için artık yer ve zaman kavramlarının bir önemi kalmıyor.

Avustralya’dan dünyaya açılarak 23 ülke, 54 şehir ve 160 lokasyona yayılan hazır ofis fikrinin mucidi Servcorp’un Türkiye Direktörü Damla Özgönül’e göre, dünya çapında işlere imza atan freelancerlar, başlangıç maliyetlerini ortadan kaldıran, internet, telefon bağlantısı, sekretarya, asistan desteği, temizlik ve güvenlik gibi hizmetleri yüksek kalitede sunan hazır ofisleri tercih ediyor.

Teknolojinin gelişmesi; tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de çalışma şekillerini ve saatlerini değiştiriyor. Yeni iş modelleri, bilindik mesai saatleri olan 9-6 kavramını günün tamamına yayarken çalışma mekânını da kişinin kendi tercihine bırakıyor. Son yıllarda daha sık duyulan fakat dünyadaki geçmişi bir hayli eski olan freelancer çalışma sistemi, Türkiye’de de gitgide yaygınlaşıyor. Serbest çalışan insan sayısının 1,3 milyona yaklaştığı Türkiye’de, 2023 itibariyle bu rakamın 8 milyonu aşması bekleniyor. TÜİK verilerine göre 29 milyona yakın çalışanın olduğu ülkemizde, freelancer çalışanların sayısı kayda değer bir sonucu ortaya koyuyor. Freelancer çalışanlar, ekonomiye değer kattığı gibi yapılan nitelikli işlerle de farkını ortaya koyuyor.

“Garajlar” yerini hazır ofislere bırakıyor

Dünyada ve Türkiye’de adından söz ettiren birçok önemli projenin zaman-mekân kısıtlaması olmadan, nitelikli üretime odaklanan freelancer çalışanların elinden çıktığını belirten Servcorp Türkiye Direktörü Damla Özgönül, “Bugün dünya devi olan birçok şirketin garajda kurulduğu, bizzat o şirketlerin kurucuları tarafından dile getiriliyor. Günümüzde ise bu garajların yerini hazır ofisler alıyor. Hazır ofislerin kurumsal kimliği güçlendiren bir etkisi var. Hazır ofisler, freelancer çalışanlar ve start-up projelerin yanı sıra büyük şirketlere de hitap ediyor. İşletmelerin maliyetlerini düşüren hazır ofisler girişimcilerin başlangıç maliyetlerini de ortadan kaldırıyor. Hazır ofislerde; fotokopi-faks makinesi, internet-telefon bağlantısı, sekretarya, asistan desteği, temizlik ve güvenlik gibi bir ofiste olması gereken tüm hizmetler sunuluyor. Yaratılan bu beş yıldızlı otel konforundaki verimli iş ortamı, kullanıcıların birbirlerine de ulaşmasını sağlıyor ve onlara yeni iş fırsatları doğuruyor” ifadelerini kullandı.

gelecegin-sirketleri-hazir-ofislerde-kuruluyor-1-1573804607.png

gelecegin-sirketleri-hazir-ofislerde-kuruluyor-1-1573804603.jpg

gelecegin-sirketleri-hazir-ofislerde-kuruluyor-3-1573804612.jpg

gelecegin-sirketleri-hazir-ofislerde-kuruluyor-4-1573804597.jpg

gelecegin-sirketleri-hazir-ofislerde-kuruluyor-5-1573804618.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.