Ankara’dan Nerelere Direkt Uçuş Var?

Ankara’dan Nerelere Direkt Uçuş Var?
Ankara’dan Nerelere Direkt Uçuş Var? Ankara’dan direkt uçuş yapılabilecek şehirler, yurt içi ve yurt dışı kaynaklı şehirler olabilir.

Ankara’dan Nerelere Direkt Uçuş Var?

Ankara’dan direkt uçuş yapılabilecek şehirler, yurt içi ve yurt dışı kaynaklı şehirler olabilir. Bunun yanında aktarma yapılarak da dünyanın her yerine Ankara’dan ulaşım sağlanabilir.

Esenboğa Havalimanı üzerinden yapılacak Ankara uçuşları, kişilerin merkeze yakın bir şekilde uçuşlarını gerçekleştirmesine imkan sağlamaktadır. Direkt uçuşlar, özellikle kişilerin daha uygun fiyatlarla gitmek istedikleri yerlere ulaşmalarına imkan tanır. Aktarmalı uçuşlarda hem zaman kaybı, hem maddi kayıp yaşanabilmektedir.

Esenboğa Havalimanı’na Nasıl Gidilir?

Esenboğa Havalimanı’na gidiş yolu, nereden ulaşmaya çalıştığınıza göre değişiklik göstermektedir. Havalimanının iç hatlar ve dış hatlar bölümlerinin ikisinde de ayrı olarak araç kiralama servisleri yer almaktadır. bunların yanında bulunan transfer firmaları, şoförlü araç temin etme özelliğine sahiptir. Ancak toplu taşıma kullanarak havalimanına ulaşmak istiyorsanız, metro hattını kullanabilirsiniz.

Bunun için şehir merkezi ve havalimanı arasında görev yapan metro 2 hattını kullanabilirsiniz. ayrıca ekonomik bir şekilde havalimanına ulaşmak için yapmanız gereken, Belkoair Havalimanı Otobüsünü kullanmak olmalıdır.  Bu otobüs Kızılay, Ulus, Tren Garı, Batıkent ve Ümitköy’e gitmekte ve buralardan yolcu taşımaktadır. Eğer Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan otogara gitmek istiyorsanız, Havaş otobüslerini kullanabilirsiniz. Dönüş için de BelkoAir otobüsleri kullanılabilmektedir. Bahsedilen otobüsler havalimanının içine kadar girmektedir.

Esenboğa Havalimanı İle Otogar Arası Ne Kadar Sürer?

Otogar ile havalimanının arası 50 dakikadır. Bu süre trafiğin durumuna göre değişiklik gösterse de, aslen yaz kış aynı sürede otogarda olunur. Bu iki durak arasında seferlerini sürdüren Havaş otobüsleri, günün hafta içi ya da hafta sonu olmasına bağlı olarak 15 dakika ya da 30 dakikada bir seferlerini düzenlemektedir.

Ankara’dan Yurtdışı Direkt Uçuşları

Ankara’dan yapılabilecek yurt dışı uçuşları şu şekilde sıralanabilir:

·        Paris

·        Viyana

·        Frankfurt

·        Cidde

·        Moskova

·        Londra

·        Roma

·        Medine

Buralara Pegasus, Türk Hava Yolları, Emirates ve diğer yurt dışı çalışan havayolu şirketleri aracılığıyla gitmeniz mümkündür. Bu şehirlere giderken kullanılacak yol güzergahı tektir ve aktarma yapılmaz. Bunun yanında her şehir için inilecek havalimanı da tektir.

Ankara’dan Yurtiçi Direkt Uçuşları

Ankara’dan yapılacak yurt içi uçuşları Türkiye’nin neredeyse tamamını kapsamaktadır. Türkiye’de havalimanı bulunan tüm şehirlere Ankara’dan bu sayede ulaşım mümkündür. İçerisinde havalimanı bulunan bütün illere Ankara’dan uçuş mümkündür.

Bunun yanında Onur Air gibi yerel firmalar da Ankara Esenboğa Havalimanı’nı kullanmaktadır. Firmaların farklı uçak sayıları ile kullandıkları havalimanından, tüm iç hatlar güzergahlarına uçak bulmak mümkündür.

Esenboğa Havalimanı Uçuşları Uygun Mudur?

Esenboğa Havalimanı uçuş ücretleri alınan tarihe göre değişiklik göstermektedir. Ücretlendirme, uçuş zamanı yaklaştıkça artmaktadır. Bu kapsamda uçuşlarda uygulanan tarifeler, uçuşların açıldığı ilk an en uygun dönemini yaşar. Ancak uçuş zamanı yaklaşırken, tarifelerde değişiklikler olur ve uçuş anında koltukların doluluk durumuna göre uçak bileti fiyatları %100’e kadar zamlanır.

Bu durum sadece Esenboğa Havalimanı için bu şekilde değildir. Uçak bileti alınırken izlenen genel politika kapsamında böyle bir karar alınmıştır. Aynı durum direkt uçuşlar ve aktarmalarda değişiklik göstermez. Bunun yanında gece 12 sonrasında alınan biletlerde daha uygun fiyatlar söz konusu olmaktadır.

Esenboğa Havalimanı Otopark Hizmetleri

Esenboğa Havalimanı, içerisinde 24 saat açık otopark ve bekleme alanları bulundurur. 24 saatlik ücreti 13 TL olan otopark, aynı zamanda çeşitli mağazalara da ev sahipliği yapar. Bekleme sırasında yemek yenebilecek temiz ve nezih restoranların yanında yolcu salonları bulunur.

Salonlarda bekleme sırasında okuyabileceğiniz kitaplar yer almaktadır. havalimanından gerçekleştirilen direkt uçuşlar, yolcuların bekleme süresini en aza indirecek şekilde planlanmaktadır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.