Gümüşhaneli iş adamları Yenimahalle’de buluştu

Gümüşhaneli iş adamları Yenimahalle’de buluştu
Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Gümüşhaneli İş Adamları ve Girişimcileri Derneğinin (GİAD) geleneksel olarak 12’ncisini düzenlediği kahvaltıda sanayici ve iş adamları ile bir araya geldi.

Yenimahalle Belediyesinin ev sahipliği yaptığı, InLove Kokteyl Salonunda gerçekleştirilen kahvaltıya, Başkan Yaşar’ın yanı sıra Başkan Yardımcısı Erhan Aras, Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, Gümüşhane Dernekler Federasyonu (GÜDEF) Başkanı Hamdi Arslan, Gümüşhaneli İş Adamları ve Girişimcileri Derneği (GİAD) Başkanı Erdal Kurt, çok sayıda iş adamı ve STK temsilcisi katıldı.

Yaşar, “Kötü ekonominin faturası vatandaşa kesiliyor”

Gümüşhaneli iş insanları ve Başkent genelinde yaşayan Gümüşhaneli hemşerilerle bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu dile getiren Yenimahalle Belediye başkanı Fethi Yaşar “ Türkiye sanayide ve ticarette büyük sıkıntılar yaşıyor. Devleti yönetenler yaşanan bu sıkıntılı süreci atlatmak amacıyla vergileri artırıyor, vatandaş bu durumdan olumsuz etkileniyor. Katıldığımız her toplantıda dile getiriyorum. Üretmeden kazanamayız. Son yıllarda ekonomik olarak yıpranan vatandaşımız, artan vergi yükü ile daha fazla batağa sürüklenmektedir” dedi.

“Müslüman kamu malına sahip çıkar, hak yemez”

Gümüşhane’ye defalarca gittiğini belirten Yaşar “ Gümüşhane tıpkı diğer şehirlerimiz gibi tarihi ve coğrafi olarak çok önemli bir ilimizdir. Gümüşhane yoğun göç vermektedir. Bu durumun başlıca sebebi genel olarak Anadolu topraklarında üretimden vazgeçmiş durumdayız. Geçmişte çok farklı sektörlerde faaliyet gösteren iş insanları son yıllarda inşaata yönelmiş, tarım, hayvancılık, sanayi kolları yerine inşaat sektörüne geçiş yapmış vaziyettedir. Üretimin sekteye uğradığı, her ürünün dışarıdan ithal edildiği ve gelişmişliği sadece bina yapımı olarak gören bir toplumdan ilerleme bekleyemezsiniz” şeklinde konuştu.

Türkiye genelinde hayata geçirilen projelerde ve devlet ihalelerinde hep benzer firmaların söz sahibi olduğunun altını çizen Yaşar “ Yapılan devlet ihalelerine bakıyoruz, sağdan sola 10-15 firma karşımıza çıkıyor. Bunun tek sebebi uygulanan yanlış politikalar ve siyaset. Çocuklarımızın geleceğini düşünüyorsak hangi makamda ve mevkide olursak olalım fırsat eşitliğine imkan sağlamalıyız. Kamu malına sahip çıkmayandan ve kul hakkı yiyenden Müslüman olmaz” ifadelerinde bulundu.

Yılmaz, “Gümüşhane’nin bilgi ve deneyimi bizim için çok önemli”

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın göreve geldiği günden beri hemşeri derneklerine ve Sivil toplum kuruluşlarına büyük destek verdiğini belirterek konuşmasına başlayan ATO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yılmaz “ Gerek ticaret ilişkileri gerekse dostluk ilişkilerinde Gümüşhaneliler her zaman dürüstlüğü ile ön plana çıkan insanlardır. GİAD’ın geleneksel olarak düzenlediği etkinlikte Gümüşhaneli iş adamları ile bir arada olmaktan onur duyuyorum. Cumhuriyetle birlikte kurulan ATO bünyesinde ve ticaret hayatında önemli çalışmalar yürütülmektedir. Gümüşhane’de bulunan birikim ve deneyimler bizim için çok önemlidir.  Bu bilinçle hemşeri derneklerine verdiği değerden ve desteklerinden ötürü Fethi Yaşar’a teşekkür ediyorum.  İnsanların kültürlerini gelecek kuşaklara aktarması, birlik ve beraberliğin daim kılınması açısından hemşeri dernekleri ticaret hayatında da büyük öneme sahiptir” dedi.

gumushaneli-is-adamlari-yenimahallede-bulustu-3-1574325265.jpg

gumushaneli-is-adamlari-yenimahallede-bulustu-1-1574325274.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.