Türkiye'de Çalışanlar Zaman Baskısı Sebebiyle Kan Ağlıyor!

Türkiye'de Çalışanlar Zaman Baskısı Sebebiyle Kan Ağlıyor!
Türkiye'de çalışmakta olanların %41.5'lik büyük bir bölümü zaman baskısı yaşadığını dile getirirken, istihdam edenlerin %29,8'i çalışma zamanının başlangıç ve bitişine kendisinin karar verebildiğini aktardı.

TÜİK, yılın ikinci çeyreğine yönelik İş Organizasyonu ve Çalışma Zamanı üzenlemeleri araştırması sonuçlarını paylaştı.

Bu kapsamda 2019 yılının 2. çeyreğinde istihdam etmekte olan 28.269.000 kişinin %29,8'lik bölümü çalışma zamanının başlangıç ve bitişine kendisi karar verebilirken, bu oran erkeklerde %28,5, kadınlarda ise %32,7 oldu.

Çalışanların %9'luk bölümü çalışma zamanının başlangıç ve bitimine belirli kısıtlamalar çerçevesinde karar verebildiğini, %61,1'i ise işveren, kurum, müşteriler, yapılan işler ya da yasal düzenlemer kapsamında belirlediğini ifadd etti.

İşteki durum itibarıyla ücretli veya yevmiyeli çalışanların yüzde 6,2'si, işverenlerin yüzde 77,6'sı, kendi hesabına çalışanların yüzde 83'ü, ücretsiz aile işçilerinin ise yüzde 78,2'si çalışma zamanının başlangıç ve bitişine kendisinin karar verebildiğini bildirdi.

Yeterli olmadığı düşünülen zaman aralığında görevi bitirmek zorunda olmak zaman baskısı altında çalışmayı ifade etmektedir. Araştırma sonucuna göre, çalışanların yüzde 41,5'i zaman baskısı altında çalıştığını belirtirken geri kalan yüzde 58,5'i çalışırken zaman baskısı yaşamadığını ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.