Yanaktan Makas Aldı, Tazminat Ödemek Zorunda Kaldı!

Yanaktan Makas Aldı, Tazminat Ödemek Zorunda Kaldı!
Bir iş yeri yetkilisinin yanağından makas aldığı işçi, amirinin bu hareketiyle kendisini küçümsediği iddiasıyla olayı yargıya taşıdı. Yanağından makas alındığından dolayı depresyona girdiğini ve kişilik haklarına direkt olarak saldırı olayının meydana geldiğini savunan işçi müjdeli haberi aldı.

Tasarımcı genç kadın, 4 yıl boyunca istihdam ettiği iş yerinde katlanmak zorunda kaldığı uygulamalardan dolayı psikolojisinin bozulduğunu iddia ederek iş sözleşmesini feshetti.

İş Mahkemesi'ne giden mağdur modacı kadın, iş yeri sahibi hakkında alacak ve manevi tazminat davası açtı. Davalı şirket nezdinde moda tasarımcısı olarak istihdam ettiğini, işveren tarafından hak ettiği işçilik alacaklarının zamanında ve tam bir şekilde ödenmediğini, aynı zamanda psikolojik birçok baskıya maruz kaldığını belirten genç kadın, iş akdinin haklı sebeplerle feshedildiğini anlattı. Bunun üzerine kıdem tamzinatı, fazla çalışma parası ve manevi tazminatın davalıdan alınmasını talep etti.

Davanın reddini isteyen davalı işveren ise karşı dava açtı ve 9.180 TL'lik ihbar tazminatının faiziyle beraber davacıdan tahsil edilmesini talep etti.

İş mahkemesi, davalı şirkette tam 4 yıl 5 gündür çalışmakta olan davacının iş akdini haklı sebeple fesh ettiğine karar verdi.  ve işverenin kıdem tazminatı, fazla mesai ücreti ve manevi tazminat ödemesinek karar verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.