En Düşük Ev Kredisi Hangi Banka Veriyor!

En Düşük Ev Kredisi Hangi Banka Veriyor!
En Düşük Ev Kredisi Hangi Banka Veriyor.. Düşük Kredi Veren Bankalar Oranlar, Hayallerindeki eve sahip olmak isteyenler son yıllarda çok yüksek boyutlara ulaşan ev maliyetleri sebebiyle bankaların konut kredisi ürünlerine ilgi göstermeye devam etmektedir.

En Düşük Ev Kredisi Hangi Banka Veriyor.. Düşük Kredi Veren Bankalar Oranlar

Hayallerindeki eve sahip olmak isteyenler son yıllarda çok yüksek boyutlara ulaşan ev maliyetleri sebebiyle bankaların konut kredisi ürünlerine ilgi göstermeye devam etmektedir. Bankalar da müşteri memnuniyeti sağlamak ve bankacılık sektöründeki diğer bankalara karşı rekabette öne geçmek adına avantajlı konut kredisi kampanyaları düzenleyerek müşterilere cazip fırsatlar sunmak için kendi aralarında kıyasıya bir rekabet halinde olmaktadır.

Konut kredileri kullanarak hayallerindeki evi satın almak isteyen vatandaşlar, bankalar tarafından konut kredisi faiz oranlarında indirim güncellemelerinden memnun kalmaktadır. Son yıllarda konut kredisi ürünlerinde düşüş trendinin devam ettiği bilinmektedir. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın politika faizinde indirim yapmasının doğal bir sonucu olarak bankalar da sadece konut kredilerinde değil, tüketici ve taşıt kredisi ürünlerinde de uyguladıkları faiz oranlarını kademe kademe aşağıya çekmiştir.

Konut Kredilerinde 0,78 ile 0,79 Faiz Oranı Devam Ediyor

Kendi evine sahip olmak ve hayallerindeki gibi yepyeni bir evde oturmak isteyenler için bankalar cazip konut kredisi kampanyaları düzenlemeye devam etmektedir. Son dönemde bankaların yüzde 0,78 ile yüzde 0,79 faiz oranlı konut kredilerine çok büyük ilgi olduğu görülmektedir. Ancak bu kredi faiz oranları sadece bankaların anlaşmalı olduğu konutlar için müşterilerine kullandırdığı konut kredisi kampanyalarında geçerli olmaktadır. Bunun dışında normal konut kredisi ürünlerinde müşterilerin kullanımına sunulan kredilerde uygulanan faiz oranlarında değişiklikler yaşanmaya devam etmektedir.

Ev satın almak isteyenlere yönelik bankaların sunduğu cazip fırsatlar dikkat çekmektedir. Türkiye'de faaliyetlerini sürdüren katılım bankaları arasında yer alan Kuveyt Türk, müşterilerine sunduğu konut finansman ürünlerinde tüm vade seçeneklerinde uygulanan kar payı oranını yüzde 0,98 seviyelerine düşürdüğünü açıklayarak konut kredisi ürünlerinde bankalar arasındaki rekabeti kızıştırmıştır. Bunun ardından ING Türkiye'de konut kredisi faiz oranını 120 ay vadede yüzde 0,98 seviyesine çektiğini duyurarak, bankaların en uygun konut kredisi sunma yarışına ortak olmuştur. Yeni kredi talebinde bulunanların yanı sıra daha önce kredisini başka bir bankadan kullanıp, bu kredisini ING Bankasına taşımak isteyenler de bu avantajlı faiz oranlarından yararlanabilmektedir.

Ayrıca devlet destekli projeler ile kendi evine sahip olmak isteyenler için de avantajlı kampanyalar devam etmektedir. Türkiye'de bankacılık sektöründe faaliyetlerini sürdüren kamu ve özel bankaların müşterilerine sundukları konut kredisi kampanyalarında uygulanan en güncel ve düşük faiz oranları yazımızda yer almaktadır.

Düşük Konut Kredisi Veren Bankalar Hangileri?

Bankaların müşterilerine sundukları konut kredisi ürünlerinde uygulanan faiz oranları düşmeye devam etmektedir. Güncel tarih itibarıyla 4 banka daha konut kredisinde uyguladıkları faiz oranında güncelleme yaparak faiz indirimi yaptıklarını açıklamıştır. En uygun konut kredisi veren bankaların hangisi olduğu merak edilirken, vatandaşlar kendilerine sağlanan bu cazip avantajlardan yararlanarak uygun kredi kampanyalarıyla hayallerindeki evlere kavuşabilmektedir.

21 Kasım 2019 tarihi itibarıyla en uygun konut kredisi veren banka, Kuveyt Türk Katılım Bankası olarak öne çıkmaktadır. Konut kredisi ile benzer prosedürlere sahip konut finansmanı, ev satın almak isteyenler için oldukça düşük maliyetlerle finansal destek sunmaktadır. Konut finansmanı kar payı olarak belirlenen oran yüzde 0,98 seviyesine indirilmiştir. Kuveyt Türk Katılım Bankası'ndan otomatik ödeme talimatı veren ve BES poliçesi alan kişilere Kuveyt Türk Katılım Bankası yüzde 0.95 oranından kar payı oranı ile konut kredisi sunmaya devam etmektedir.

Kuveyt Türk Katılım Bankasından sonra müşterilerine sundukları konut kredisi ürünlerinde uygulanan faiz oranında indirim yapan bankalar arasına Alternatif Bank da girmiştir. Alternatif Bank güncel konut kredisi kampanyası dahilinde uygulanan faiz oranını yüzde 1,19 seviyesinden yüzde 1,03 seviyesine indirmiştir.

Konut Kredisi Faiz Oranlarında İndirim Yapan Bankalar

Konut sektörünün hareketlenmesinde büyük önem taşıyan bankaların konut kredisi faiz oranlarını indirme yarışı, tüm hızıyla devam etmektedir. Bu durumdan yararlanan vatandaşlar, düşük faiz oranlı konut kredilerini kullanarak hayallerindeki evleri satın alma imkanına kavuşmaktadır. Konut kredisi faiz oranlarında peş peşe indirim duyurularını yayınlayan bankaların arasında Kuveyt Türk Katılım Bankası ve Alternatif Bank'tan sonra Fibabanka da dahil olmuştur.

Fibabanka güncel olarak yayınladığı bildiriye göre müşterilerine sunduğu konut kredisinde faiz oranını yüzde 1,49 seviyesinden yüzde 1,29 seviyesine kadar indirmiştir. Bu kapsamda bankalardan konut kredisi kullanarak yepyeni bir ev satın almak isteyen vatandaşlar, Fibabanka'nın güncel konut kredisi kampanyasına yoğun ilgi göstermeye devam etmektedir.

Bankacılık sektöründe bireysel müşterilerine her zaman avantajlı fırsatlar sunmaya gayret eden HSBC Bank da konut kredisi kampanyasında uygulanan faiz oranını güncellemiştir. Bankalar arası rekabette geride kalmamak hem de mevcut müşterilerine memnuniyet vermek amacıyla HSBC Bank konut kredisi faiz oranını yüzde 1,60 seviyesinden yüzde 1,09 seviyesine çekerek çok büyük bir faiz indirimi gerçekleştirmiştir. Bankanın konut kredisinden yararlanmak isteyen müşterilerin banka şubesine müracaat etmeleri yeterli olmaktadır. Ev satın almak isteyenlere cazip avantajlar sunan kamu ve özel bankaların arasında QNB Finansbank da yer almaktadır.

QNB Finansbank, yayınladığı son duyuru ile birlikte, bugünden itibaren konut kredisi kullanımlarından uygulanan güncel faiz oranını yüzde 1,28 seviyesinden yüzde 1,23 seviyesine kadar indirmiştir. Bu konut kredisi faiz indirimi kampanyasından mevcut müşteriler ve ilk defa QNB Finansbank müşterisi olacak vatandaşlar yararlanabilmektedir.

En Uygun Konut Kredisi Veren Bankaları Listesi

Bankacılık sektöründe faaliyetlerini sürdüren tüm kamu ve özel bankalar arasında müşterilerine en düşük konut kredisi veren bankalar ve konut kredisi kampanyalarında uygulanan güncel faiz oranları şu şekilde sıralanmaktadır:

·        ING Bank konut kredisi kampanyasında uygulanan faiz oranı yüzde 0,98

·        Kuveyt Türk Katılım Bankası Konut Finansmanı kar payı oranı (kendi müşterilerine) yüzde 0,95

·        Kuveyt Türk Katılım Bankası Konut Finansmanı kar payı oranı yüzde 0,98

·        Kamu bankaları anlaşmalı konut kredisi faiz oranı yüzde 0,79

·        Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank ortak konut kredisi faiz oranı yüzde 0,99

·        Türkiye Ekonomi Bankası (TEB) konut kredisi kampanyasında uygulanan faiz oranı yüzde 0,99

·        Türkiye Finans Katılım Bankası Konut Finansmanı kar payı oranı yüzde 0,99

·        Alternatif Bank konut kredisi kampanyasında uygulanan faiz oranı yüzde 1,03

·        Albaraka Türk Katılım Bankası Konut Finansmanı kar payı oranı yüzde 1,07

·        Yapı Kredi Bankası konut kredisi kampanyasında uygulanan faiz oranı yüzde 1,09

·        HSBC Bank konut kredisi kampanyasında uygulanan faiz oranı yüzde 1,09

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.