Bu Besinler Beyninizi Tamamen Çalıştırıyor!

Bu Besinler Beyninizi Tamamen Çalıştırıyor!
Unutkanlık sorunu gün geçtikçe yayılıyor. İnsanı oldukça rahatsız eden unutkanlık sorunu birkaç gıdayla giderilebiliyor. İşte güçlü bir hafızaya sahip olabilmek için gerekli besinler...

Güçlü bir hafıza için her gün 5 porsiyon meyve - sebze tüketilmesi gerekiyor. Porsiyonlardan birinin ise mutlaka orman meyvesi olması gerekiyor. 

Bunun yanı sıra elma başta olmak üzere böğürtlen, kiraz, kırmızı erik, ahududu, çilek en iyi antioksidan kaynakları olarak ön plana çıkmaktadır. Sadece bunlarla da sınırlı değil; kayısı, kırmızı veya yeşil üzüm, portakal, kırmızı greyfurt, şeftali, armut ve mandalina da oldukça güçlü aktioksidanlar olarak dikkat çekiyor.

Omega 3, yağ asidinden çok daha zengin, trans yağ asitlerinden fakir bir beslenme düzeni sağladığı için beyin sağlığı açısından oldukça önem taşıyor. Bu yüzden dolayı balık en önemli besinlerden birisi. Haftada en az 2 porsiyon balık yemek gerekiyor.

Her gün 3 adet ceviz yiyerek yine güçlü bir hafızaya sahip olabilirsiniz. Genç yaşlarda bunu alışkanlık haline getirirseniz, yaşlılık dönemi için yapacağınız en karlı yatırımı yaparsınız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.