Emlak Vergisi Ödemeleri İçin Son 7 Gün!

Emlak Vergisi Ödemeleri İçin Son 7 Gün!
Emlak Vergisi'nin ikinci taksit ödemeleri 30 Kasım 2019 tarihinde sona eriyor. Bu tarihe kadar ödemeyenler aylık %2 gecikme faizi ile karşı karşıya kalacak. Aynı zamanda Emlak Vergisi'nden muaf olma ve ödediğiniz miktarı geri almanın yolları bulunuyor.

Milyonlarca gayrimenkul sahibi vatandaşı ilgilendiren Emlak Vergisi'nin ikinci taksit ödemeleri için son gün 30 Kasım. 7 gün içerisinde vergiyi ödemeniz gerekiyor. Eğer ödeme yapılmazsa aylık %2 gecikme faizi uygulanacak.

Yasalara göre bazı kesimler Emlak Vergisi'nden muaf tutuluyor. Yani bu zamma kadar boşu boşuna vergi ödemesi yapmış olabilirsiniz. Bunu geri almanın birçok yolu var.

Ev hanımı, hiç geliri olmayan, tek evi olup sadece emekli maaşı alanlar, engelliler, işsizler, gazi ve şehitler; dul ve yetimer Emlak Vergisi'nden muaf. Fakat bu şartları taşısa dahi ev 200 metrekareden büyükse yine muafiyet olmuyor.

Vergi muafiyetinden yararlanabilmek için belediyeye başvuruda bulunuyor ve muafiyet formu dolduruyorsunuz. Eğer gerekli şartları taşıyorsanız ve muafiyet kazanırsanız; şimdiye kadar ödediğiniz son 5 yılın vergisini belediyeden geri alabilirsiniz. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.