Basur (Hemoroid) Nasıl Geçer Bitkisel Tedavisi Nedir?

Basur (Hemoroid) Nasıl Geçer Bitkisel Tedavisi Nedir?
Basur (Hemoroid) Nasıl Geçer Bitkisel Tedavisi Nedir? Günümüzde özellikle orta yaş ve üzeri kişilerde yaygın olarak görülen sağlık sorunlarından biri olan basur (hemoroid).

Basur (Hemoroid) Nasıl Geçer Bitkisel Tedavisi Nedir?

Günümüzde özellikle orta yaş ve üzeri kişilerde yaygın olarak görülen sağlık sorunlarından biri olan basur (hemoroid), kalın bağırsağın son kısmında yer alan anüs veya makat bölgesindeki damarların şişmesi ve büyümesi basur olarak adlandırılmaktadır. Halk arasında basur olarak adlandırılan hemoroid, ortaya çıkmasının ardından yaşam kalitesini büyük ölçüde düşürerek, sağlığı ciddi ölçüde olumsuz olarak etkilemektedir.

Anal kanallarda bulunan damarlar zaman içinde sarkarak veya sıkışarak hastalarda dışkılama başta olmak üzere oturma ve hareket kabiliyetinde olumsuz etkiler bırakır. Temelde iki farklı basur tipinden bahsedilebilir. Basur tedavisi için öncelikle hastalığın derecesinin ve türünün belirlenmesi gerekir. Basur tedavisi için doğal ve bitkisel birçok farklı yöntemde bulunmaktadır.

Basur (Hemoroid) Nedir?

Hemoroid bilinen adıyla basur, anal kanalın üst kısmında zaman içinde genişlemiş damar yumaklarını ifade etmek için kullanılır. Basur temelde iki farklı başlık altında incelenmektedir. Bunlar:

·       İnternat Hemoroid (İç)

·       External Hemoroid (Dış)

Olarak gruplandırılmaktadır. Kalın bağırsağın en sondaki üçte birlik kısmı olan rektumda bulunan toplardamarların genişlemesine iç basur (internal hemoroid) denmektedir. Bu bölgede oluşan basur, dokunmaya, acıya veya sıcaklığa duyarlı değildir. Çıkıntı seviyesine göre 1 – 4 arasında sınıflandırılabilir.

Dış hemoroidde ise anüsün dış kısmında ve deri altında gelişen hemoroidler ağrılı ve kaşıntılı bir etkiye sahiptir. Genellikle bu bölgede mavi renkli unsurlar gözlemlenir.

Basurun Nedenleri ve Başlıca Belirtileri Nelerdir?

Basurun ortaya çıkması için birçok farklı unsur sayılabilir. Bu sebepler arasında özellikler; hareketsizlik, aşırı kilo, uzun süre oturmak, lifli gıda tüketmemek, kalın bağırsak kanseri vb. hastalıklar, zorlu dışkılama vb. olarak sıralanabilir. Basuru ortaya çıkaran bu unsurların kişilerde ortaya çıkardığı en temel belirtiler arasında:

·       Dışkılamada ağrı veya kanama,

·       Makat bölgesinde şişlik, akıntı veya ıslaklık,

·       Kaşıntı,

·       Oturma veya uzanmada ağrı hissinin artması vb.

Yer almaktadır. Basura evde çözüm arayan kişiler öncelikle zararlı olabilecek davranışlardan kaçınmaları gerekir. Özellikle doktor tavsiyesi ve teşhisi olmadan herhangi bir doğal tedavi yöntemine başvurmak tavsiye edilmez.

Basur İçin En Etkili Doğal Çözümler

Basurdan korunmanın en etkili yöntemlerinden biri lifli gıdaların bol bol tüketilmesidir. Bunun yanı sıra bol bol su tüketmek basur için son derece etkili bir yöntem olacaktır. Basur için en etkili yöntemlerden biri bitkisel doğal yağların kullanılmasıdır. Özellikle:

·       Atkestanesi yağı,

·       Zeytinyağı,

·       Hindistan cevizi yağı,

·       Çay ağacı yağı vb.

Yağlar birçok kişi tarafından basur memesini kurutan bitki yağları olarak ifade edilmektedir. Basur için günümüzde çok sayıda tedavi yöntemi uygulanmaktadır. Özellikle alternatif tedavi yöntemlerinin gelişmesiyle hastaların cerrahi tekniklere başvurmasına gerek kalmadan, doktor tavsiyeleriyle basurdan doğal yollarla kurtulması mümkündür.

Doğal ve bitkisel çözümlerinde yanında ameliyatsız tıbbi yöntemlerle basur tedavi edilebilmektedir. Bantlama tedavisi bu yöntemler arasında en bilinenleri arasında yer alır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.