Kraliçe Elizabeth Tacizci Oğlu Prens Andrew'u Saraydan Kovdu

Kraliçe Elizabeth Tacizci Oğlu Prens Andrew'u Saraydan Kovdu
Kraliçe Elizabeth Tacizci Oğlu Prens Andrew'u Saraydan Kovdu.Daily Mail Gazetesi tarafından ortaya atılan iddialara göre Prens Andrew’un saraydaki çalışma ofisinin Kraliçe’nin talimatı ile kapatılacağı ifade edilmiştir.

Kraliçe Elizabeth Tacizci Oğlu Prens Andrew'u Saraydan Kovdu

Uzun süredir hakkında cinsel taciz iddiaları bulunan Kraliçe II. Elizabeth’in York Dükü oğlu Prens Adrew’un saraydaki çalışmalarına son verildiği ifade edildi. Hakkında ortaya atılan cinsel taciz iddialarının ardından, taciz ve pedofili suçundan hapis yatarken intihar eden ABD’li milyarder Jeffrey Epstein ile bağlantısı nedeniyle çok sık eleştirilere maruz kalmıştı.

Daily Mail Gazetesi tarafından ortaya atılan iddialara göre Prens Andrew’un saraydaki çalışma ofisinin Kraliçe’nin talimatı ile kapatılacağı ifade edilmiştir. Geçtiğimiz hafta hakkında yöneltilen cinsel taciz suçlamaları nedeniyle saraydaki görevlerinden el çeken York Dükü, İngiliz basının iddialarına göre annesi Kraliçe II. Elizabeth’in baskıları sonucu bu görevlerini bıraktığı iddia edilmişti.

Prens’in yakın arkadaşı milyarder Epstein’in çocuk tacizi ve fuhuş şebekesi kurmak suçlarından hüküm giymesi ve intihar etmesinin ardından benzer iddialar Prens Adrew içinde ortaya atılmıştı. İngiltere’de yaşanan bu skandal tüm dünyada ilgiyle takip ediliyor.

Tacizci Prens BBC’ye Açıklama Yaptı

Prenses Beatrice ve Prens Eugenie’nin babaları olan York Dükü Prens Adrew, hakkında çıkan cinsel taciz suçlamalarına ve saraydaki görevleri hakkında, İngiliz basın grubu BBC’ye çarpıcı açıklamalarda bulunmuştur. BBC’ye yaptığı açıklamalarda, 17 yaşındayken cinsel ilişkiye zorlandığını iddia eden ABD’li Virginia Giuffre’nin iddialarını yalanlayan Prens, olayın yaşandığı tarih olan 10 Mart 2001’de kızı ile pizza yemeğe gittiğini söylemişti.

Olayın ortaya çıkmasının ardından tüm iddiaları yalanlayan Prens Andrew, skandalın ortaya çıkmasının ardından birçok sosyal sorumluluk projesi için sponsorluk yapan firmalar desteklerini Andrew’un projelerinden çekmişti.

Görevlerinden El Çekmişti

59 yaşındaki İngiltere Prens’i Adrew, hakkında çıkan taciz iddiaları sonrasında İngiliz basının ifadelerine göre annesi Kraliçe II. Elizabeth’in baskıları sonucu saraydaki görevlerinden ayrılmıştı. Görevlerinin sona ermesinin ardından Buckingham Sarayındaki çalışma ofisi kapatıldı.

Prens ve beraberindeki ekibine çalışmaları için yeni bir yer bulmaları gerektiği ifade edilmiştir. Uzun süredir İngiltere başta olmak üzere dünya kamuoyunda geniş bir yankı uyandıran taciz iddialarından sonra Adrew’un görevlerini bırakması beraberinde birçok farklı yeni iddiayı da gündeme getiren önemli bir olay olmuştur.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.