Yeni doğum yapmış sokak köpeği ve yavruları koruma altında

Yeni doğum yapmış sokak köpeği ve yavruları koruma altında
Tüm canlıların yaşam hakkının korunması noktasında gerekli tedbirleri alan Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok’un talimatıyla yeni doğum yapan sokak köpeği bir sosyal medya kullanıcısının talebi sonrası koruma altına alındı.

Şefkat Mahallesi Erdoğan Sokak'ta doğum yapan bir sokak köpeği ile ilgili sosyal medya kullanıcısı bir vatandaş, “Başkanım Erdoğan Sokak ile Devrek Sokak kesişiminde kahvehanenin karşısındaki binanın bahçesinde yeni doğum yapmış köpek ve yavruları yağmurlu ve soğuk havada bu haldeler, ilgilenebilir misiniz?” yazarak yardım istedi.

Başkan Altınok’un talimatıyla Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğüne bağlı ekipler anında harekete geçerek sokak köpeği ve yavrularını alarak kliniğe götürüp gerekli sağlık kontrollerini yaptılar. Sıcak ve korunaklı bir ortama götürülen sokak köpeği ve yavrularının sağlık durumunun iyi olduğu bilgisi paylaşıldı.

DUYARLILIĞI İÇİN TEŞEKKÜR

Duyarlılığı için sosyal medya kullanıcısına teşekkür eden Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, “Yeryüzündeki bütün canlılara muhabbetle yaklaşmak, insan için bir vicdan borcudur. Hayvanlara zulmetmek ise kıyâmette karşımıza çıkacak ağır bir vebâldir. Dünya ve nimetlerinde diğer canlıların da hakkı vardır. Onların hakkını korumak ve gözetmek lazım. Vatandaşımıza duyarlılığı ve hassasiyeti için teşekkür ediyorum, sokak köpeği ve yavruları barınağımızda güvenli ellere emanet” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.