AirPods Pro ve AirPods Arasındaki Farklar

AirPods Pro ve AirPods Arasındaki Farklar
Apple ikonik kulaklık modeli AirPods’un ardından AirPods Pro’yu da görücüye çıkarttı.

Apple ikonik kulaklık modeli AirPods’un ardından AirPods Pro’yu da görücüye çıkarttı. Çok satan kulaklığın bir üst sürümü de şimdiden çok tutacağa benziyor. Peki iki kulaklık arasında ne gibi farklar var. Önce AirPods’a birlikte göz atalım. Sonra yeni sürüm olan Airpods Pro’yu tanıyalım.

Apple Airpods

AirPods Pro ve AirPods Arasındaki Farklar

Dünyanın en büyük bilişim şirketinden biri olan  Apple 2016 yılının Eylül ayında İphone 7 ve İphone 7 Plus modellerinin lansmanını yapmıştı. Aynı tanıtımda AirPods adını verdiği kablosuz kulaklığın da duyurusunu yapan dünya devi ürettiği teknolijilerle adından sıkça söz ettiriyor. Uzun zamandır merakla beklenen ikonik kulaklık 13 Aralık 2016’da satışa sunuldu ve çıktığı günden beri yok satan kulaklıklar arasında gösteriliyor. Kulağa tam oturan ergonomik tasarımı, uzun pil ömrü, sesli asistan gibi özellikleri ile ön plana çıkan kablosuz kulaklık ses kalitesi ile de dikkatleri üzerine çekmekten geri kalmıyor. Hiçbir kurulum gerektirmeyen AirPods, fonksiyonel kabıyla da hayatınızı kolaylaştırıyor. Bu kap sayesinde rahatlıkla yanınızda taşıyabileceğiniz AirPods kulaklıklar aynı zamanda kutu içerisine bırakıldığı anda da şarj olmaya başlıyor. On beş dakikalık şarj ile üç saat kesintisiz müzik keyfi yaşatan AirPods her anlamda kullanıcılardan tam not almayı başarıyor. Pek çok cep telefonu modeli ile kullanılabilen kulaklıklar örneğin müzik dinlerken kulağınızdan çıkarttığınız anda  bunu algılayıp şarkıyı durduruyor, kulaklığı geri taktığınızda ise şarkıya kaldığı yerden devam ediyor. Kulaklıkların içerisinde bulunan mikrofonlar sayesinde telefon görüşmelerinin de mümkün olduğu AirPods modelleri etraftaki gürültüleri silebilen harika filtreleme özelliğine de sahip. Kablosuz kulaklıkları ile yıllardır kullanıcılarla buluşan Apple iki yıl gibi kısa bir sürenin ardından is AirPods Pro’yu piyasaya sürdü. Şimdi gelin bir de AirPods Pro’yu inceleyelim.

Apple AirPods Pro

AirPods Pro ve AirPods Arasındaki Farklar

AirPods’un ardından AirPods Pro’yu meraklıları ile buluşturan Apple, AirPods fiyatları arasında bir miktar fark görülüyor. AirPods fiyatının biraz üstünde satışa sunulan AirPods Pro, şarj kutusu ile birlikte alınıyor. Fakat kulaklığınızı kablosuz olarak şarj etmek isterseniz kablosuz şarj kiti aparatını ayrıca satın almanız gerekiyor. Ses kalitesi ile daha da tatmin edici seviyelerde olan AirPods Pro kolay kullanım özelliğine sahip tasarımı ile de oldukça seviliyor. ’Hey Siri’ denildiği anda ses düzeyini ayarlamaktan, şarkıyı değiştirmeye, arama yapmaktan yol tarifi almaya kadar kolay kullanım sağlaması ile göz dolduran bu yeni sürüm adeta sihir gibi çalışıyor. Kulağa tam oturan AirPods Pro darbe ya da sıçrama gibi anlarda bile kulaktan çıkmayan ergonomik tasarımı ile dikkatleri üzerine çekiyor. H1 işlemcisi sayesinde cihazlar arası hızlı geçiş sağlıyor ve oyun oynarken daha az ses gecikmesi yaşatıyor. Fütüristik tasarıma sahip olan kulaklıklar bir önceki seri gibi yine beyaz renk ile üretilmiş fakat bu sefer AirPods Pro’da bir önceki modelden farklı olarak kulaklık uçlarına silikon eklemiş durumda. Küçük, orta ve büyük boylu silikon uçları sayesinde kulak içinize tam gelecek en uygun ucu seçebiliyorsunuz. Kulak içine daha iyi oturan konik silikon uçlar kulağınızın şekline uyum sağlayarak yok hissi yaratıyor. Kulaklıkların bu silikon uçlarında aynı zamanda küçük delikler bulunuyor ve bu delikler basıncı eşitleyerek kusursuz ses kalitesi sunuyor. Aktif gürültü engelleme özelliği sayesinde büyüleyici bir ses deneyimi yaşatan AirPods Pro, etrafınızda olup bitenlere kulak verebilmeniz için ise dilerseniz şeffaf modda da kullanılabiliyor. Apple’ın bu iki kulaklığı arasında kalıp hangisini alacağınıza karar veremiyorsanız dilerseniz aralarındaki farklara detaylıca bir göz atalım.

AirPods Pro ve AirPods Arasındaki Farklar

AirPods Pro ve AirPods Arasındaki Farklar

Kablolu kulaklıkların yavaş yavaş yerini kablosuz kulaklıklara bıraktığı günlerde AirPods kulak içi kulaklıklara ilgi her geçen gün artıyor. Apple ilk kablosuz kulak içi kulaklık modeli olan AirPods ile ilgiyi üzerine fazlasıyla çekince vakit kaybetmeden bir üst sürümü olan AirPods Pro’yu piyasaya çıkarttı. Güncellenen yeni model ilk sürümüne göre bazı farklı teknik ve tasarım özelliklerine sahip. Tasarım olarak daha kompakt bir şekilde üretilen AirPods Pro’nun boyu bir önceki kulaklıklara göre biraz daha kısa fakat daha şişman. Şarj kasasında da aynı fiziksel özellikler kullanılmış ve kasa bu sefer daha kısa ve geniş olarak tasarlanmış. Teknik özellik olarak dikkat çekici olan ilk faktör ise gürültü engelleme teknolojisi olarak karşımıza çıkıyor. AirPods kullanıcılarının geri dönüşlerini dikkate alarak bu alanda iyileştirmeler yapan Apple telefon görüşmeleri esnasında dışarıdaki gürültüyü karşı tarafa yansıtmayan üstün teknolojiye sahip. Gürültülü ortamlarda sesinizi karşı tarafa çok net bir şekilde ileten AirPods Pro bu anlamda AirPods’tan bir tık ötede görünüyor. Bir diğer öne çıkan özellik ise AirPods Pro’nun suya ve neme karşı dayanıklı olması. Spor yaparken ve hatta ağır antrenmanlarda bile şüpheye düşürmeyen bu özellik kullanıcılar tarafından oldukça seviliyor. Son sürüm kulaklıklara yeni eklenen bir diğer özellik ise aktif ses iptali olarak görülüyor. AirPods 2’nin mikrofonları içerisinde bulunan Adaptive EQ alt ve orta frekansları otomatik olarak ayarlıyor ve bu sayede çok temiz bir ses ortaya çıkıyor. AirPods Pro’da hareket sensörüne ilave olarak optik ve dokunmatik sensörler de bulunuyor. AirPods Pro’da dinlenme ve konuşma sürelerinde de iyileştirmeler yapan Apple uzun yıllar raflarda yerini koruyacağa benziyor. Şarj kutusundan çıkardığınız anda iPhone, Apple Watch, iPad ve Mac’lerle otomatik olarak eşleşen AirPods Teknosa’da satışa sunuluyor. Küçük ev aletlerinden beyaz eşyaya, kişisel bakım ürünlerinden akıllı telefonlara kadar binlerce ürünü avantajlı fiyatlara sunan Teknosa uygun ödeme koşulları ile kullanıcıların yüzünü güldürüyor. İhtiyaçlarınız ve kişisel tercihleriniz doğrultusunda Apple AirPods ya da AirPods Pro’lara Teknosa farkı ile sahip olabilir, bu sihirli kulaklıkların keyfine siz de varabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.