Başkan Altınok: Haklı şiddet yoktur

Başkan Altınok: Haklı şiddet yoktur
Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, “İslam, insanlık ve medeniyet tarihine baktığımızda kadının baş tacı olduğunu görürüz. Sebebi ne olursa olsun şiddetin mazereti olmaz, haklı şiddet yoktur, şiddet acizliktir” dedi.

Keçiören Belediyesi tarafından düzenlenen 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü programına katılan Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, “İslam, insanlık ve medeniyet tarihine baktığımızda kadının baş tacı olduğunu görürüz. Sebebi ne olursa olsun şiddetin mazereti olmaz, haklı şiddet yoktur, şiddet acizliktir” dedi.

Keçiören Belediyesi önünde düzenlenen programa Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, Keçiören Kaymakamı Uğur Bulut, AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Zafer Çoktan, MHP Keçiören İlçe Başkanı Arif Aksu, AK Parti Keçiören Kadın Kolları Başkanı Şule Ateş, meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

“KADIN BAŞTACIDIR”

Kadınlara zalimce zulmün son bulması ve çığlıklarının duyulması için farkındalık kapsamında bu etkinliği düzenlediklerini ifade eden Başkan Turgut Altınok, “Suç kayıtlarına baktığımız zaman aile içi kadına ve çocuğa yönelik şiddetin maalesef ilk sırada olduğunu görüyoruz. Oysa Sevgili Peygamberimiz (S.A.V.) hadisinde ‘Cennet anaların ayakları altındadır’ buyuruyor. İslam, insanlık ve medeniyet tarihine baktığımızda kadının baş tacı olduğunu görürüz. Sebebi ne olursa olsun şiddetin mazereti olmaz, haklı şiddet yoktur, şiddet acizliktir” dedi.

“COĞRAFYAMIZIN ADI ‘ANA’DOLU”

Kadının medeniyet tarihi boyunca devlet yönetiminde önemli görevler aldığını hatırlatan Altınok, “Milli mücadele döneminde ve Cumhuriyetimizin kurulmasında da ferasetleri, emekleri, gayretleri, mücadeleleri büyüktür. Çileler çekerek bu ülkenin kuruluş ve kurtuluşunda önemli rol oynamışlardır. Coğrafyamızın adı Anadolu’dur. Analar sayesinde bu coğrafya geçilmez olmuştur. Yiğit anaları, kahraman kadınları, ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü silah arkadaşlarını ve şehitlerimizi saygı ve minnetle tekrar anıyoruz” diye konuştu.

“ŞİDDET SON BULSUN”

Kadına şiddetle mücadele için eğitici seminerler düzenlediklerini vurgulayan Altınok sözlerini, “Bu acziyete düşenleri uyaracağız. Şiddet son bulsun, insanlık, adamlık kazansın” diyerek noktaladı.

BULUT: ÇÖZÜM İLETİŞİM

Şiddetin her türlüsüne karşı olduklarını vurgulayarak konuşmasına başlayan Keçiören Kaymakamı Uğur Bulut, “Şiddetle ilgili yapılan araştırmalarda araştırmaya katılanlar çatışmada çözüm olarak şiddeti gördüklerini söylüyorlar. Oysa çözüm iletişim. Keçiören’de boşanmış 700 kadın üzerinde yapılan araştırmada yüzde 21’ i sebebin şiddet olduğunu dile getiriyor. Keçiören’de geçtiğimiz yıl 5 bin 600 nikah kıyılırken bin 750 de boşanma olmuş, arabuluculukla inşallah bu rakam düşer” dedi.

Bulut, şiddetle mücadelede eğitimin önemine de değindi.

200 TURUNCU BALONLA FARKINDALIK

Katılanların ‘Bileğini değil, yüreğini kullan’, ‘Kadına şiddete hayır’ ‘Şiddet acizliktir’, ‘Şiddete dur de’ yazılı dövizler taşıdığı programın sonunda 200 adet turuncu balon aynı anda gökyüzüne bırakıldı.

baskan-altinok-hakli-siddet-yoktur-2-1574754721.jpg

baskan-altinok-hakli-siddet-yoktur-3-1574754716.jpg

baskan-altinok-hakli-siddet-yoktur-4-1574754726.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.