Emekliye Yeni Formül: Seyyanen Zam! (Enflasyon Yerine Yeni Sistem)

Emekliye Yeni Formül: Seyyanen Zam! (Enflasyon Yerine Yeni Sistem)
Milyonlarca emekli gözünü Ocak zammına dikmiş durumda. Emekliler için her geçen gün zam tarihi yaklaşıyor. Ocak ayında emekli maaşı için enflasyon ne kadar olursa o oranda zam yapılacak. Bu sayede emekli maaşlarında artış meydana gelecek. Söz konusu artışın %6.65 ya da %6.82 olması planlanırken, TÜED'den "sistem değişsin" talebi geldi. İşte seyyanen zam ile ilgili detaylar...

Enflasyon endeksli zam alan SSK ve Bağ - Kur emeklileri, Ocak zammını büyük bir merakla bekliyor. Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) hesaplamada yeni bir formül üretti.

Enflason endeksli zam sisteminni bırakılması ve Seyyanen zam yöntemine geçilmesi çağrısında bulundu.

Söz konusu mevcut sistemde SSK ve Bağ - Kur emeklileri her yıl Ocak ve Temmuz aylarında 6 aylık enflasyona göre zam almakta. Yılık ilk yarısındaki enflasyon oranı Temmuz'da maaşlara yansıtılan zammı, ikinci yarısındaki enflasyon oranı ise Ocak'ta maaşlara yansıtılan zammı temsil ediyor.

9.000.000'dan fazla SSK ve Bağ - Kur emeklisinin Ocak zammına az bir süre kalırken, enflasyon tahminleri artışın %6.65 ya da %6.82 olacağı yönünde.

TÜED başkanı Kazım Ergün ise enflasyon endeksli maaş artışının beklentilerin çok altında kaldığını aktararak, TÜİK tarafından belirlenen enflasyon sepeti hesaplamalarının emeklilerin harcama kalıplarına uymdığını söyledi.

Kanunun değiştirilmesi gerektiğini ifade eden Ergün, seyyanen zamla birlikte refahtan da pay verilmesi gerektiğine dikkat çekti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.