Çankaya'dan rehber köpek farkındalığına destek

Çankaya'dan rehber köpek farkındalığına destek
Çankaya Belediyesi, yaşamın her köşesinde yaygınlaşmaya başlayan rehber köpeklerin toplumda farkındalıklarını artırma konusunda çeşitli kurumlarla işbirliği yapıyor.

Çankaya Belediyesi, görme engelli bireylerin gören gözleri olan rehber köpeklerin  toplumsal yaşamda farkındalıklarını artırma konusunda çeşitli kurumlarla işbirliği yapıyor.

Çankaya Belediyesi ve Rehber Köpekler Derneği; görme engelli bireylerin evlerinde, işyerlerinde ve sosyal alanlarda rahat ve kaliteli bir yaşam sürmelerine olanak sağlayan rehber köpeklerin alışveriş merkezleri, hastaneler, toplu taşıma araçları, kafe ve restoranlara kabul edilmeleri konusunda bilinç oluşturma amacıyla ortak hareket ediyor.

Görme engelli bireylerin hayatını özgürleştirmeye yardımcı olan rehber köpek uygulaması ile ilçedeki çeşitli mekanlarda hem işletme sahiplerinde hem de müşterilerde farkındalık oluşturulmaya çaba gösteriliyor.

KAFEDE FARKINDALIK ÇALIŞMASI

Ankara’da 1 olan rehber köpek sayısını artırmak için Rehber Köpekler Derneği ile işbirliği çalışmalarına devam eden Çankaya Belediyesi, görme engelli bireylere her ortamda eşlik eden, güvenli ve bağımsız hareketliliğe olanak tanıyan rehber köpeklerin eğitimleri konusunda da vatandaşlara yardımcı oluyor.

Farkındalık çalışmaları kapsamında Ankara’ya gelen Rehber Köpekler Derneği Başkanı Avukat Nurdeniz Tunçer ve dernek üyeleri ile Çankaya Belediyesi yetkilileri, Tunçer’e 3 senedir eşlik eden ve Tunçer’in adeta eli ayağı olan Kara isimli rehber köpekle bir kafede gerçekleştirilen farkındalık çalışmasında bir araya geldiler.

TÜRKİYE’DE 5 REHBER KÖPEK BULUNUYOR

Yerel yönetimlerin rehber köpeklerin toplumda farkındalık oluşturmaları konusunda belirleyici olduklarını belirten Rehber Köpekler Derneği Başkanı Nurdeniz Tunçer, “Rehber Köpekler görme engelli insanların daha rahat yaşayabilmeleri, güven içerisinde hareket edebilmeleri için çok önemli bir yere sahipler. Şu anda İstanbul’da 3, Ankara’da ve Adana’da 1 olmak üzere Türkiye genelinde 5 rehber köpek bulunuyor. Bu sayı çok az ve ülke genelinde yaygınlaşması lazım. Rehber Köpeklerin toplumda yaygınlaşması konusunda desteklerini esirgemeyen başta Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etmek istiyorum” diye konuştu.

cankayadan-rehber-kopek-farkindaligina-destek-2-1575279211.jpg

cankayadan-rehber-kopek-farkindaligina-destek-3-1575279217.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.