Ankara'da Konut Satışları Artıyor

Ankara'da Konut Satışları Artıyor
TÜİK verilerine göre Türkiye genelinde konut satışları Eylül ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 7,6 artarak 147 bin 143 oldu. Konut satışlarında ülke genelinde 14 bin 218 konut satışı ve yüzde 9,7 pay ile Ankara ikinci sırada yer aldı.

Başkentte Konut Satışları Artıyor. “Yeni yatırımlar yeni istihdam alanı oluşturuyor” TÜİK verilerine göre Türkiye genelinde konut satışları Eylül ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 7,6 artarak 147 bin 143 oldu. Konut satışlarında ülke genelinde 14 bin 218 konut satışı ve yüzde 9,7 pay ile Ankara ikinci sırada yer aldı.

Başta Ankara olmak üzere Türkiye’de ve yurt dışında prestijli inşaat projelerine imza atan Fırat Life Style’ın COO’su Ahmet Fırat konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunurken, 2021 yılının Ocak ayından itibaren Ankara’da en yüksek konut satışının Eylül ayında gerçekleştiğine dikkat çekti. 

“Marka şehir için markalı projeler üretmek gerekiyor”

Türkiye’nin nüfus yoğunluğu olarak en kalabalık ikinci şehri olan Ankara, konut satışı istatistiklerinde de ikinci sırayı bırakmıyor diye ifade eden Fırat Life Style COO’su Ahmet Fırat, “Yılın ikinci yarısından itibaren Ankara, hızla yükselen bir konut satış grafiği yakaladı. Burada şehrin kendine has tarihi dokusu, sahip olduğu sosyal ve kültürel zenginliğin yanı sıra, aldığı önemli yatırımlarla da dünya kenti olma yolunda sürekli gelişim göstermesi öne çıkıyor” diye belirtti. Fırat ayrıca “Bir ülkenin başkenti kendi marka kimliğini de yansıtmalıdır. Bu nedenle markalaşan şehirler hem ekonomik anlamda canlanmakta hem de şehrin yaşam kalitesi  artmaktadır” dedi.

Metropol hayatına uygun olarak, şehrin çehresine yakışır marka projeler ürettiklerini ifade eden Ahmet Fırat, “Bu bağlamda başkentin doğal güzellikleriyle uyum gösteren ve diğer yandan modern hayatın tüm gereksinimlerini bir araya toplayan yeni nesil rezidans yaşam tarzıyla kullanıcılarımızı buluşturuyoruz” dedi.

“Yeni yatırımlar yeni istihdam alanı oluşturuyor”

“Ocak 2021’de temellerini attığımız projelerimizden biri olan Velux Ankara’da inşaat çalışmalarımızın yarısını tamamladık bile, 2022’de ise konutlarımızı alıcılarına teslim edeceğiz” diye belirten Ahmet Fırat, “11 blok ve 1000 konut şeklinde yükselen yatay mimari ağırlıklı rezidans projemizde ayrıca 42 bin metrekare alana sahip açık AVM’si ile toplam 3 bloktan oluşan 133 mağazanın inşaat çalışmaları da hızla devam ediyor. Projemizde yatırım olanaklarının artmasıyla birlikte yeni işletmelerin açılması istihdam olanaklarını da arttırıyor. Biz de ekonomiye sağladığımız bu katkıdan ötürü oldukça mutluyuz” diyerek sözlerini tamamladı. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.