Ankara'nın nüfus yoğunluğu açısından en büyük ilçelerinden olan Keçiören'deki 41 semt pazarı zabıta ekiplerince sıkı bir denetimden geçiriliyor. Vatandaşın huzuru için çalışan ekipler, pazar yerlerinin sabah kurulumundan akşam kaldırılmasına kadar genel düzen ve temizliğin yanı sıra, pazarcı esnafının kılık-kıyafetleri, yaka kimlik kartları, fiyat etiketleri, ölçü - tartı aletlerini kontrol ederek vatandaşın gönül rahatlığıyla alışveriş yapmasının teminatı oluyor.
PAZARCI ESNAFI KAYIT ALTINDA
Fırsat buldukça zabıta ekipleri ile birlikte semt pazar yerlerinde denetimlere katılan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak pazaryerlerine ilişkin özel çalışmalar yaptıklarını belirterek; " Zabıta Müdürlüğü bünyesinde Pazar Büro Amirliği adı altında bir birim oluşturarak, tüm pazarcı esnafımızı kayıt altına aldık ve her bir esnafımıza sicil numarası verdik. Pazar yerlerimiz asfalt çizim makinesiyle yeniden çizildi ve esnaflarımızın çalışma alanları belirlendi, her esnafın tezgâh numaraları tezgâh alanlarının önüne okunur şekilde yazılarak Pazar yerinde alış veriş yapan vatandaşlarımız kimden ve kaç numaralı tezgâhtan alışveriş yaptığını bilir hale geldi. Keçiören Belediyesi semt Pazar yerlerinde alış veriş yapan ve aldığı ürünün ağırlığından şüphelenen vatandaşlarımızın bu şüphelerini gidermek amacıyla istisnasız tüm semt Pazar yerlerimizin değişik noktalarına elektronik teraziler koyduk."
Vatandaşın gönül rahatlığıyla alışveriş yapması için pazarcı esnafının terazi kontrol ve muayenelerinin seyyar olarak yapılmasına ve güvenilirliğini belgeleyen bandrol uygulamasına dikkat çeken Ak, bu uygulamanın Türkiye'de bir ilk olduğunun altını çizdi.
PAZARYERLERİ YAŞAM YERLERİNE DÖNÜŞTÜ
41 semt pazarının titizlikle denetlendiğini belirten Başkan Ak ayrıca çöp atıklarının konulması için pazarcı esnafına çöp poşeti dağıtıldığına da söyledi. Ak pazar yerini yaşam yerine dönüştürdüklerini ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü; " Hizmete sunduğumuz Çaldıran Zümrüt Yaşam Alanı içerisindeki Çaldıran semt Pazar yeri ve Bademlik Zümrüt Yaşam Alanı içerisindeki Bademlik semt Pazar yerlerimiz, diğer kapalı semt Pazar yerlerimizden değişik olarak tasarlandı. Mahallenin sosyal ve kültürel hayatına canlılık getiren bu yaşam alanları içerisinde toplantı salonları, derslikler, meslek edindirme kurs merkezleri (KEÇMEK) sivil toplum kuruluşlarının kullanabileceği toplantı salonları, zabıta noktaları ve düğün salonları bulunmakta, ayrıca, bu pazar yerlerimize alışveriş yapmak için gelen vatandaşlarımızın çocukları için kısa süreli çocuk bakım merkezi, oyun alanları ve bebek bakım odaları yaptık."
Keçiörenliler hizmetin en iyisine layıktır anlayışıyla hareket ettiklerini vurgulayan Ak, gerek mobese kameralar, aydınlatma, ses sistemiyle güvenli, gerekse gürültüye karşı aldıkları önlemlerle huzurlu bir pazaryeri hedefliyoruz diye konuştu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.