Yenimahalle Belediyesi Meslek Edindirme ve Hobi Kursları’nda (YENİMEK) yağlı boya resim eğitimi alan Zehra Polat, Oya Ataç ve Arzu Büyükpoyraz, Nazım Hikmet Kongre Merkezi Hikmet Çetinkaya Sergi Salonu’nda “Kadının Eli” adlı karma resim sergisine imza attı.
Konusunda uzman kadrosuyla usta ellerde eğitim aldıklarını dile getiren kursiyerler, manzara, portre ve soyut resimden oluşan birbirinden güzel resimleri sergilediler.
Resimler 3 Temmuz’a kadar sergilenecek
İlk olarak birlikte serginin açılış kurdelesini kesen kursiyerler, öğretmenlerine ve Yenimahalle Belediyesi’ne kendilerine resmi meslek edindirdikleri için teşekkürlerini sundular.
Resimlerin satışa sunulacağını da sözlerine ekleyen kursiyerler, serginin 3 Temmuz’a kadar sergi salonunda ziyaretçilere açık olduğunu da vurguladılar.
Aile bütçesine katkı sağlıyor
YENİMEK ailesinin büyüyerek halka hizmet etmeye devam ettiğini belirten Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, "Kadınlarımızın bu tür faaliyetlerde bulunması, öğrendiklerini geliştirerek eğitim gördüğü alanda ustalaşması bizleri çok mutlu ediyor. Öğrencilerimiz bir parçayı ortaya çıkarabilmek için aylarca çalışıyor ve bu sayede meslek ediniyorlar. Daha sonra ürettikleri ürünlerden maddi kazanç sağlayarak, aile bütçelerine katkıda bulunuyorlar” dedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.