Evlenmek İçin İdeal Yaş Belli Oldu: Bilimsel Araştırmalara Göre İşte O Rakam!

Evlenmek İçin İdeal Yaş Belli Oldu: Bilimsel Araştırmalara Göre İşte O Rakam!
Yeni bilimsel araştırmalar, bireylerin evlilik kalitesini artırmak adına 25 yaşından sonra evlenmelerini öneriyor. Özellikle 30-34 yaş aralığında evlenenlerin boşanma oranlarının en düşük olduğunu gösteriyor. İşte detaylar...

Evlenme hayali kuran birçok insan için mükemmel partneri ve düğünü hayal etmek oldukça yaygındır. Ancak, birçok kişi için doğru yaşta evlenmek, evliliğin kalitesi üzerinde belirleyici olabilir. Yeni yapılan bilimsel araştırmalar, evlenmek için ideal yaşın ne olduğunu ortaya koyuyor.

Erken yaşlarda, özellikle lise ya da üniversite dönemlerinin hemen ardından evlenmek, uzmanlar tarafından önerilmiyor. Zira beyin 25 yaşına kadar tam anlamıyla gelişmediği için, bu yaş öncesi alınan evlilik kararları, kişinin ne istediğinden emin olmaması nedeniyle riskli olabilir. Bu yaşa kadar beklemek, çiftlere birlikte geçirecekleri zor zamanlarda birbirlerine uyum sağlayıp sağlayamayacaklarını test etme şansı tanır.

Evlenmek İçin İdeal Yaş Belli Oldu:

Uzman terapist Weena Cullins'a göre, 28 yaşındaki bireyler genellikle yaşam deneyimleri ve öz farkındalıkları sayesinde daha sağlıklı evliliklere adım atabiliyor. Erkeklerin ise, kariyerlerine daha sağlam adımlarla başlamaları nedeniyle 32 yaşında evlenmeleri öneriliyor. Ancak, gerçek verilere baktığımızda ne diyor?

Bilimsel Araştırmalara Göre İşte O Rakam!

Aile Araştırmaları Enstitüsü'nden gelen bir araştırmaya göre; 25 yaş ve üzerinde evlenenlerin, daha genç yaşta evlenenlere kıyasla beş yıl içerisinde boşanma olasılığı yüzde 50 daha az. İdeal olarak, 30-34 yaş aralığında evlenen bireylerin boşanma oranları en düşük seviyede.

Maryland Üniversitesi'nden yapılan başka bir araştırma ise, 45 ila 49 yaş arasında evlenen kadınların boşanma olasılığının en düşük olduğunu gösteriyor.

Sonuç olarak, evlilik için en uygun yaşın ne olduğu konusunda net bir görüş birliği yok. Ancak uzmanlar, bireylerin kendi hayatlarında kendilerini en rahat ve güvende hissettikleri dönemde evlenmelerini öneriyor. Bu, her birey için farklılık gösterebilir ve aslında en önemli olan, bu kararı doğru zamanda ve doğru partnerle alabilmektir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.