Kömür İşletmeleri 2 bin işçi alacak! Resmi Gazete'de yayımlandı! İşte Son Başvuru Tarihi... TTK İşçisi Maaşı Ne Kadar 2023?

Kömür İşletmeleri 2 bin işçi alacak! Resmi Gazete'de yayımlandı! İşte Son Başvuru Tarihi... TTK İşçisi Maaşı Ne Kadar 2023?
Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK), madenci ihtiyacını karşılamak üzere 2 bin yeni işçi alım sürecini Türkiye İş Kurumu aracılığı ile başlattı. Yeni işçi alımında Zonguldak 1.500, Karabük 100 ve Bartın'dan 400 olmak üzere toplamda 2 bin işçi alınacak.

Başvurular, 25 Eylül tarihinde saat 00.01 itibariyle başlamış bulunmakta ve son başvuru tarihi 29 Eylül olarak belirlenmiş durumda.

Başvurular, E-Şube ve Alo170 üzerinden kabul edilecek, İş Kur Müdürlükleri ise başvuru kabul etmeyecek. Başvuracak adaylarda aranan şartlar arasında; 18 yaşını doldurmuş olmak ve 32 yaşından gün almamış olmak bulunmaktadır. İl bazında işçi alımları için, adayların ilgili ilde ikamet etmesi gerekiyor.

TTK İşçi Başvurusu Detayları...

Başvuruların değerlendirilmesinin ardından, noter kurası ile Zonguldak için 1.500 asil, Bartın için 400 asil ve Karabük için 100 asil aday belirlenecek. Kura sonuçlarına göre asil olarak belirlenen adaylardan başvuru şartlarını taşımayan, belgeleri süresi içinde teslim etmeyen veya sağlık muayenesinden geçemeyen adayların yerine, yedek listeden yeni adaylar davet edilecek.

TTK İşçi TTK İşçi Başvurusu Kura Çekimleri Ne Zaman?

Kura çekimleri, 13 Ekim 2023 tarihinde Zonguldak Site Spor Salonu'nda saat 14.00’te, 20 Ekim günü ise Bartın ve Karabük'te yapılacak. İş-Kur İl Müdürü Okan Şentürk, geçmiş yıllarda yaşanan uzun başvuru kuyruklarının bu kez yaşanmadığına dikkat çekti ve başvuruların sistemi üzerinden sorunsuz şekilde yapıldığını belirtti.

"Başvuruların beş gün sürecek olması, adaylar için yeterli bir zaman dilimi oluşturmaktadır." diyen Şentürk, başvuruda bulunacak vatandaşlara çağrıda bulundu ve başvuruların 29 Eylül Cuma günü saat 23.59’a kadar devam edeceğini hatırlattı. 25 Eylül 1992 ile 29 Eylül 2005 tarihleri arasında doğanlar, belirtilen tarihler arasında başvurularını yapabilirler.

Bu yeni işçi alım süreci, madenci ihtiyacının giderilmesi adına önemli bir adım olarak görülüyor. Başvuruda bulunacak adaylara başarılar dileriz.

TTK İşçisi Ne Kadar Maaş Alır?

Madenci maaşları bir dizi faktöre bağlı olarak değişkenlik göstermektedir ve 2023 yılı itibariyle ortalama madenci maaşı 20.700 TL olarak saptanmıştır. Bu mesleği seçen bireyler için, alacakları maaş, çalışacakları firma ve projenin kapsamı gibi faktörlere dikkat etmek önem arz etmektedir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.