İl İl Kira Yardımı Rakamları Açıklandı! Hangi İlde Ne Kadar Kira Desteği Veriliyor? İşte Detaylar! Ankara 2. Sırada!

İl İl Kira Yardımı Rakamları Açıklandı! Hangi İlde Ne Kadar Kira Desteği Veriliyor? İşte Detaylar! Ankara 2. Sırada!
6 Şubat'taki depremden sonra Türkiye genelinde kentsel dönüşüm projeleri devam ediyor. Bu projeler kapsamında, vatandaşların evleri depreme daha dayanıklı hale getirilirken, bu süreçte devlet, destek ödemeleri ile vatandaşların yanında oluyor!

6 Şubat depreminden sonra başlayan kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızıyla devam ederken, bu süreç içerisinde evlerinde oturamayacak durumda olan vatandaşlara devlet tarafından kira yardımı ödemeleri yapılıyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Genel Müdürlüğü'nün açıklamasına göre, İstanbul'da maliklere aylık en yüksek 3.500 TL, kiracılara 7.000 TL ve sınırlı ayni hak sahiplerine ise 17.500 TL'ye kadar kira yardımı yapılıyor.

İllerin Kira Yardımı Ücretleri Ne Kadar 2023?

  • İstanbul: 3.500 TL
  • Ankara, Antalya, Bursa, İzmir: 3.000 TL
  • Adana, Aydın, Balıkesir, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Van: 2.500 TL
  • Diğer iller: 2.000 TL

Bu yardımlar, büyükşehirler başta olmak üzere, tüm illerdeki vatandaşlara sunuluyor. Özellikle büyükşehirlerde verilen kira yardımı ücretleri vatandaşlar tarafından oldukça merak ediliyor. Kentsel dönüşüm projeleri kapsamında, devlet destek ödemeleri ile vatandaşlar, konutlarını depreme daha dayanıklı hale getirebiliyorlar ve olası bir duruma karşı tedbirli olabiliyorlar.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.