Ziraat Bankası'ndan 1.5 Milyon TL Kredi Haberi! Mülteci Çalıştırma Şartına Açıklama Geldi!

Ziraat Bankası'ndan 1.5 Milyon TL Kredi Haberi! Mülteci Çalıştırma Şartına Açıklama Geldi!
Ziraat Bankası'nın KOBİ'lere kredi sağlarken en az bir mülteci çalıştırma şartı aradığı iddiaları, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yalanlandı. İşte detaylar…

Ziraat Bankası'nın KOBİ'lere kredi verirken en az bir mülteci çalıştırma şartı aradığı yönündeki haberler yalanlandı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, konu hakkında bir açıklama yaparak söz konusu iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtti.

"Ziraat Bankası'ndan Mülteci Çalıştırma Şartı İddialarına Yalanlama"

Açıklamada, Türkiye Kayıtlı İstihdam Projesi'nin Almanya tarafından finanse edildiği ve projenin ekonomik, eğitim ve sosyal alanlardaki ihtiyaçları karşılamayı amaçladığı ifade edildi. Uluslararası fondan yararlanmak isteyen Türk iş yerlerinin, geçici koruma statüsündeki çalışanlara ilave Türk vatandaşı istihdam etmeleri gerektiği belirtildi.

Merkez tarafından yapılan açıklamada, "Anılan fonların kullandırımı, KOSGEB ile protokol yapan kamu ve özel bankaların aracılığıyla yapılmaktadır. 'Ziraat Bankası KOBİ'lere kredi vermek için en az bir Suriyeli ya da mülteci çalıştırma şartı arıyor' başlıklı haberler dezenformasyon içermektedir" ifadelerine yer verildi. Bu açıklama, Ziraat Bankası'nın KOBİ'lere kredi verirken mülteci çalıştırma şartı aramadığını kesin bir şekilde ortaya koymaktadır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.