Bolu Dağı Tüneli Son Durumu Ne? Bolu Tüneli Açık mı, Kapalı mı? Açılış Tarihi ve Güncel Bilgiler!

Bolu Dağı Tüneli Son Durumu Ne? Bolu Tüneli Açık mı, Kapalı mı? Açılış Tarihi ve Güncel Bilgiler!
Bolu Dağı Tüneli, kritik onarım çalışmaları sebebiyle sürücülerin merak konusu oldu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın yapmış olduğu açıklamaya göre, Kaynaşlı-Abant Kavşakları arasında bulunan Bolu Tüneli hakkında son detaylar...

TEM Otoyolu üzerinde bulunan ve İstanbul-Ankara arasında önemli bir geçiş noktası olan Bolu Dağı Tüneli'nde, 46 gün sürecek olan onarım çalışmaları başlamış durumda. Bakanlık, bu süre zarfında Bolu Tüneli'nde çelik konstrüksiyon uzatma çalışmaları ve viyadüklerde derz değişimi işlemleri gerçekleştirileceğini duyurdu.

İstanbul-Ankara Yönü Etkileniyor

25 Eylül-9 Kasım tarihleri arasında, İstanbul-Ankara yönünde geçişler Bolu Dağı üzerinden gerçekleşirken, Ankara-İstanbul yönü için trafik akışı normal şekilde devam edecek. Bu süreçte, Kaynaşlı-Abant kavşakları arasındaki 23 km’lik kesimde (Bolu Tüneli dahil) trafiğe kapatma uygulanacak.

Alternatif Yol: D-100 Devlet Yolu

Onarım süresince, Ankara istikametindeki trafik, D-100 Devlet Yolu üzerinden yönlendirilecek. Ancak, otoyolun İstanbul istikameti, trafiğe açık olmaya devam edecek, bu yönde seyahat eden sürücüler herhangi bir aksamayla karşılaşmayacak.

Bolu Tüneli Ne Zaman Açılacak?

Bolu Dağı Tüneli, planlanan çalışmaların ardından, 9 Kasım 2023 Saat 17.00’da tekrar trafiğe açılacak. Bakanlık, sürücülerin alternatif güzergâhları kullanarak planlı seyahat etmeleri konusunda uyarılarda bulundu.

Sürücüler Bilgilendirildi

Yapılan bu onarım çalışması sürücülerin güvenliğini arttırmayı amaçlamaktadır. Bölgede gerekli tüm trafik işaretlemeleri yapılmış, sürücüler olası aksamalara karşı önceden bilgilendirilmiştir.

Bu çalışmaların ardından, Bolu Dağı Tüneli daha güvenli ve konforlu bir geçiş noktası olacak ve sürücüler daha hızlı ve güvenli bir şekilde seyahat edebilecekler.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.