Plastik Geri Dönüşüm Devri Başlıyor! Herkes Para Kazanacak! A101, Migros, Metro, BİM ve ŞOK'ta Teslim Noktası Kuruluyor!

Plastik Geri Dönüşüm Devri Başlıyor! Herkes Para Kazanacak! A101, Migros, Metro, BİM ve ŞOK'ta Teslim Noktası Kuruluyor!
Türkiye, ekolojik sürdürülebilirlik ve çevre dostu uygulamalar yoluyla geleceğe yatırım yaparak, Sıfır Atık Projesi'ni ve Depozito Yönetim Sistemini devreye alıyor. İşte detaylar...

Türkiye, çevre koruma ve sürdürülebilir kalkınma adına atılmış bu adımlarla, ekolojik dengenin korunmasını sağlayacak. Bu uygulamalar, sadece çevreye değil, aynı zamanda ekonomiye, istihdama ve toplumsal bilince de olumlu etkiler yapacak.

Sürdürülebilir Yaşam İçin Adımlar

Bu çerçevede, Kızılcahamam pilot bölge olarak seçildi. Vatandaşlar, tek kullanımlık içecek ambalajlarını iade makinalarına getirerek hem gelir elde edecekler hem de çevreye katkı sağlayacaklar.

Bakan Kurum, bu uygulamanın, belediyelere ve vatandaşlara ek gelir sağlayarak tasarruf kültürünü teşvik ettiğini vurguladı. Buna ek olarak, "Sıfır Atık İlçesi Kızılcahamam’da başladığımız süreci, 81 ilimizde 922 ilçemizde uygulayacağız." dedi.

s-9437ef198b351c6ee902974634071c57560c8001.webp

Ekonomiye ve Çevreye Katkı

Yıllık 50 milyar tek kullanımlık içecek ambalajı ekonomiye geri kazandırılacak. Türkiye Çevre Ajansı, sistemin işleyişini sağlayarak, bu atıkların çevre sorunlarına yol açmasını engelleyecek. İlk etapta 20 milyar şişe geri dönüştürülecek ve 20 yılda ekonomiye 100 milyar lira kazandırılacak.

Sistemle beraber 37 bin ton sera gazı emisyonu azaltılacak, 1,3 milyar kilowatsaat enerji ve 3,6 milyon varil petrol tasarrufu sağlanacak. Yeni istihdam alanları ile 20 bin vatandaşa iş imkanı doğacak.

Topluluk Bilincinin Artışı

Bu inisiyatifle, bireyler ve topluluklar arasında çevre bilinci artacak. Murat Kurum, "İstiyoruz ki sıfır atık bir yaşam kültürü olsun ve insanlar evlerinde atıkları ayrıştırarak, ekonomiye ve istihdama katkı sunsun." dedi.

İlçede bugüne kadar 25 bin 500 kişi evlerinde ziyaret edilerek, atıkların dönüşümünün nasıl yapılacağı konusunda bilgilendirildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.