Doğu Ekspresi'nde Yeni Fiyatlandırma! Sabit Fiyat Uygulaması Son Buldu!

Doğu Ekspresi'nde Yeni Fiyatlandırma! Sabit Fiyat Uygulaması Son Buldu!
Doğu Ekspresi, dünya çapında en ihtişamlı tren rotalarından biri olarak bilinirken, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun açıklamalarıyla yeni bir döneme girmiş bulunuyor. İşte detaylar...

Doğu Ekspresi'nde başlatılan değişken fiyat uygulaması ve artan sefer sayısı, turizm ve tren seyahatine olan ilgiyi daha da artıracak gibi görünüyor. Seyahatseverler, bu eşsiz deneyimi yaşamak için yeni seferleri bekleyecekler.

Turistik Doğu Ekspresi: Yeni Sefer Planı

Bakan Uraloğlu, Turistik Doğu Ekspresi'nin bu sezon Ankara-Kars ve Kars-Ankara yönlerinde toplam 84 sefer gerçekleştireceğini belirtti. Ekspres, 11 Aralık 2023 ile 8 Mart 2024 tarihleri arasında Ankara’dan; 13 Aralık 2023 ile 10 Mart 2024 tarihleri arasında ise Kars’tan hareket edecek. Biletlerin 6 vagonu için seyahat acenteleri üzerinden, kalan 2 vagon için ise TCDD tarafından satışa sunulacak.

Değişken Fiyat Politikası

Önceki dönemlerde sabit fiyat politikası izlenirken, bu sezon değişken fiyat politikasına geçildi. Yeni politikada ekonomik şartlar, işletme maliyeti ve talep durumu değerlendirilecek. Ayrıca, tren, güzergahı üzerindeki tarihi ve turistik yerlerin gezilmesi amacıyla belirli duraklarda yaklaşık 3'er saat bekleyecek.

Dünyanın Dört Bir Yanından Yolcu Çekiyor

Turistik Doğu Ekspresi, son yıllarda her yaştan, her milletten seyahat tutkunlarının ilgi odağı olmuştur. Tren, 8 yataklı ve 1 yemekli vagondan oluşuyor ve kapasitesi 160 kişidir. Ekspres, seyahatseverlere unutulmaz manzaralar eşliğinde benzersiz bir gezi olanağı sunuyor.

Yeni Turizm Amaçlı Trenler Yolda mı?

Uraloğlu, Turistik Doğu Ekspresi'nin başarısının ardından, Türkiye'nin farklı bölgelerine yönelik yeni turizm amaçlı tren rotaları üzerinde de çalışmalar yapılacağını ifade etti. Bu yeni projeler, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği ve ilgili diğer kurumlarla işbirliği içinde değerlendirilecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.