Trafikte Bu Hataya Düşmeyin! 20 Bin TL Ceza Alabilirsiniz! Yeni Trafik Cezaları Düzenlemesi Açıklandı!

Trafikte Bu Hataya Düşmeyin! 20 Bin TL Ceza Alabilirsiniz! Yeni Trafik Cezaları Düzenlemesi Açıklandı!
Yeni yıla girmemize sayılı günler kala, trafik cezalarındaki artış da gündeme damga vurdu. Milyonlarca sürücü, yeni trafik cezalarıyla ciddi mali yükümlülüklerle karşı karşıya gelebilir. Özellikle ağır ihlallerde kesilen cezalar, 20 bin lirayı bulabilir!

Yeni trafik cezalarının, sürücülerin kurallara daha uygun davranmasını sağlaması umulsa da, bu yüksek miktarlarla karşılaşmamak için dikkatli ve kurallara uygun sürüş yapmanız önerilir.

Hız ihlali, tüm dünyada en sık rastlanan trafik kuralları ihlalidir ve bu durum ülkemizde de farklı değil. Yeni düzenlemeye göre, hız sınırlarını yüzde 10 ila yüzde 30 arasında aşan sürücüler için kesilecek ceza 951 TL, yüzde 30 ila yüzde 50 arasında aşanlar için 1.979 TL ve hız sınırını yüzde 50'den fazla aşanlar için ise 4.064 TL olarak belirlendi.

ekran-goruntusu-2023-10-14-145624.jpg

Ancak, alkol ve uyuşturucu maddelerin trafikteki tehlikeleri düşünüldüğünde, bu madde altında yer alan cezaların yüksekliği dikkat çekici. Alkollü araç kullanma cezası ilk yakalanma için 4.064 TL, ikinci kez yakalandığınızda bu miktar 5.096 TL'ye çıkıyor. Üstelik, alkol testine itiraz eden sürücüler 8.551 TL'lik ceza ile karşılaşacak.

Daha önce hafif kabul edilen birçok ceza da revize edildi. Örneğin, drift atma eylemi 20.342 TL, sahte plaka kullanma 20.302 TL ve uyuşturucu madde etkisinde araç kullanma 20.977 TL cezayla sonuçlanacak.

Park kurallarına uyulmaması durumunda da cezalar arttı. Araçta plaka takılmamışsa kesilecek ceza 3.060 TL, yönetmeliğe aykırı plaka takılmışsa 505 TL, plakanın okunurluğunu engelleyen değişiklikler ve yönetmeliğe aykırı plaka kullanma için 1.671 TL ceza kesilecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.