Emniyet Genel Müdürlüğü'nden Lise Mezunlarına Fırsat! Personel Alım Süreci Bugün Son...

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden Lise Mezunlarına Fırsat! Personel Alım Süreci Bugün Son...
Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yapılan son dakika duyurusuyla, lise mezunlarına yönelik devlet kadrosunda istihdam fırsatı sunulduğu hatırlatıldı. Ancak fırsatın sona ermek üzere olduğu ve başvuru sürecinin 20 Ekim 2023 tarihinde tamamlanacağı bildirildi.

Adaylar, belirlenen şartlar çerçevesinde Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde sözleşmeli destek personeli (hizmetli) olarak istihdam edilecek.

Bu kritik görev için başvuracak adayların, çeşitli eğitim, yaş ve sağlık kriterlerini karşılaması gerekiyor. Özellikle, adayların 01.01.2023 itibarıyla 25 yaşını doldurmuş ancak 40 yaşını geçmemiş olması, 2022 KPSS ortaöğretim düzeyinde en az 70 KPSS-P94 puanı almış olmaları ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48'inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımaları gerekiyor.

ekran-goruntusu-2023-10-20-151909.jpg

Ayrıca, güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu sonuçlanan adaylar, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün belirlediği sağlık şartlarını da karşılamak zorunda. Bu kriterler, göreve başlayacak adayların fiziksel ve zihinsel olarak görevin gerekliliklerini yerine getirebilecek durumda olmalarını garanti altına almayı hedefliyor.

Sınav süreci ise sözlü ve/veya uygulamalı aşamaları içeriyor. Sınav komisyonu, değerlendirme sonucunda adayları başarılı bulmama hakkına sahip ve bu durumda adaylar süreçten elenebilir. Seçilen adaylar, sadece atandıkları birimde görev yapacaklar ve başka birimlere atanma şansları olmayacak.

ekran-goruntusu-2023-10-20-152058.jpg

Başvurular yalnızca elektronik ortamda kabul ediliyor. Adaylar, başvurularını 20 Ekim 2023, Cuma günü saat 23:59'a kadar "Kariyer Kapısı" üzerinden tamamlayabilecekler. Emniyet Genel Müdürlüğü, süreçle ilgili tüm duyurularını resmi internet sitesi üzerinden yapacak ve adaylara yazılı tebligat gönderilmeyecek.

Bu istihdam fırsatı, hem genç lise mezunlarına kamu sektöründe kariyer yapma imkanı sunuyor hem de Emniyet Genel Müdürlüğü'nün ihtiyaç duyduğu destek personel kadrosunu güçlendirme hedefine katkıda bulunuyor. Son başvuru tarihine kadar tüm nitelikli adayların başvurularını tamamlamaları ve bu sürecin bir parçası olmaları büyük önem taşıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.