Kiracılar İçin Tehlike Çanları Çalıyor! Tahliye Taahhütnamesi Tuzağına Dikkat!

Kiracılar İçin Tehlike Çanları Çalıyor!  Tahliye Taahhütnamesi Tuzağına Dikkat!
Türkiye'de kiracılar ve ev sahipleri arasında, tahliye taahhütnameleri sebebiyle gerginlik yükseliyor. Özellikle kiracılar tarafından dikkat edilmeyen detaylar, evden çıkarma sürecini hızlandırabilirken, kiracıları zor durumda bırakıyor. İşte detaylar...

Ev sahipleri ile kiracılar arasındaki ilişkilerde zaman zaman tansiyon yükselirken, tahliye taahhütnamesi bu dengeyi daha da karmaşık hale getiriyor. Türkiye'de yaşanan anlaşmazlıklarda, kiracıların aleyhine işleyebilecek bir durum olan bu belgeyle, kiracılar büyük bir risk altında olabiliyor.

Her ne kadar yasalar genellikle kiracıları koruyan bir yönde işlese de, özellikle tahliye taahhütnameleri konusunda yapılan basit hatalar, kiracıların zor durumda kalmasına yol açabiliyor

resim-2023-10-30-143804469.png

Kira sözleşmelerinde, kirasını düzenli ödeyen, eve zarar vermeyen ve komşularıyla sorun yaşamayan kiracının evden çıkarılmasının zor olduğu belirtiliyor. Ancak ev sahipleri, bu korumalardan dolayı kiracılardan tahliye taahhütnamesi talep ediyor ve böylece kiracının evden çıkarılmasını kolaylaştırıyor.

Ancak bu süreçte kiracıların sıkça düştüğü bir hata var: Tahliye taahhütnamesinin tarih kısmını boş bırakarak imzalamak. Bu, ev sahibine istediği tarihi doldurma yetkisi veriyor ve bu durum, kiracının evi beklenmedik bir anda terk etmek zorunda kalmasına neden olabiliyor.

Bu konuda dava açılsa dahi, Yargıtay'ın önceki kararlarına bakıldığında, tarih kısmı boş bırakılan taahhütnamenin kiracı tarafından imzalandığını kabul ediyor ve kiracıyı evden çıkarılma riskiyle karşı karşıya bırakıyor.

Bu nedenle kiracıların, özellikle tahliye taahhütnameleri konusunda oldukça dikkatli olmaları ve bu tür tuzaklara düşmemeleri gerekiyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.