Motosiklet sürücülerine kötü haber! Artık olmadan sürmeniz yasak... Ağır cezalar kapıda!

Motosiklet sürücülerine kötü haber! Artık olmadan sürmeniz yasak... Ağır cezalar kapıda!
İçişleri Bakanlığı'nın koordinasyonu altında, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın birlikte hazırladığı yeni Karayolları Trafik Yönetmeliği'nin değişikliğiyle sürücülere koruma gözlüğü takma zorunlu oldu

Trafikteki sürücülerin güvenliğini artırmak amacıyla alınan yeni kararlarla motorlu bisiklet, motosiklet ve elektrikli bisiklet sürücülerinin kask giyme zorunluluğuna ek olarak, koruma gözlüğü kullanması da şart hale geldi.

İçişleri Bakanlığı'nın koordinasyonunda hazırlanan bu yeni yönetmelikle sürücülerin gözlerini dış etkenlere karşı koruyan renkli veya renksiz gözlük takmaları gerekecek.

ekran-goruntusu-2023-11-01-134621.jpg

Ancak bu zorunluluğun bir istisnası bulunmakta. Kaskında zaten entegre edilmiş koruma gözlüğü olan sürücüler, ayrı bir koruma gözlüğü takma zorunluluğundan muaf tutulacak.

Gölpazarı İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan resmi açıklamada, "Trafikte alınan bu yeni önlemler sürücülerin ve diğer trafik katılımcılarının can güvenliğini artırmak amacıyla alındı. Özellikle gece saatlerinde görüşün zayıfladığı durumlarda motorlu araç kullananların reflektörlü giysiler giymeleri de önerilmekte. Yenilenen Karayolları Trafik Yönetmeliği ile birlikte sürücülerin gözlerini dış etkenlere karşı koruma amacıyla bu zorunluluğu getirdik." ifadelerine yer verildi.

Bu yeni zorunluluk, özellikle hızla seyir halindeyken sürücülerin gözlerini koruma altına alarak kazaların önlenmesinde büyük bir etken olacak. Sürücülerin bu kurala uyum göstermesi trafikte daha güvenli bir ortamın oluşmasını sağlayacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.