Balık Tüketiminde Bir Devrim Bulundu! Omega-3'ü Beş Kat Artıran Yöntem Keşfedildi!

Balık Tüketiminde Bir Devrim Bulundu! Omega-3'ü Beş Kat Artıran Yöntem Keşfedildi!
Soğuk kış aylarında sofraların vazgeçilmez tadı olan hamsi, lezzetiyle olduğu kadar sağlık açısından sunduğu faydalarla da önem taşıyor. Ancak ortaya çıkan yeni bulgulara göre, bu lezzetli balıkları yıllar boyu yanlış tüketmişiz. İşte detaylar...

Hamsi ve istavritin faydalarından maksimum düzeyde yararlanmanın yolunu uzmanlar açıkladı.

  1. Hamsi ve İstavrit Tüketiminde Yanılgılar ve Gerçekler

Her ne kadar hamsi tavası ya da buğulaması formunda tüketsek de, balığın asıl faydalarını elde etmek için doğru pişirme ve tüketim tekniklerini bilmek gerekiyor. Yapılan yeni araştırmalar, bu küçük deniz lezzetlerini tüketirken yapılan bazı temel hataları ve bu hataları nasıl düzeltebileceğimizi ortaya koyuyor.

  1. Küçük Balıkların Kılçıklarıyla Tüketilmesinin Önemi

Çoğumuz balığın kılçıklarını ayıklamakla vakit harcarken, uzmanlar ise hamsi ve istavrit gibi küçük balıkların kılçıklarıyla beraber yenmesi gerektiğine dikkat çekiyor. Kılçıklar, omega-3’ün yanı sıra, kalsiyum ve fosfor açısından da zengin bir kaynak.

  1. Kılçık Tüketiminin Kemik Sağlığına Etkisi

Kemik sağlığı ve dayanıklılığı için balığın eti kadar kılçıklarının da tüketilmesi önem taşıyor. Kemik erimesi gibi rahatsızlıkları önlemek adına, özellikle kemik hastalıklarından muzdarip kişilere balığın kılçıkla birlikte tüketilmesi öneriliyor.

  1. Hangi Balıkların Kılçıkları Tüketilebilir?

Her balığın kılçığı tüketilemeyebilir. Ancak somon ve sardalya gibi konserve balıkların yumuşak kılçıkları ile birlikte yenmesi mümkün. Hamsi ve istavrit de küçük balıklar olduklarından, bu yöntemle tüketilebilir.

  1. Balık Tüketmenin Sağlığa Etkileri

Balık tüketiminin, kalp hastalıkları, felç, astım, diyabet, kolesterol ve prostat kanseri gibi sağlık sorunlarının önlenmesine yardımcı olduğu biliniyor. Aynı zamanda cilt kırışıklıklarını azaltıp kemikleri güçlendirdiği de bir gerçek.

  1. Balık Kılçığının Vücuda Yararları

Balık kılçıklarının tüketimi ile ilgili yararları ise şöyle sıralanabilir:

  • Gripten koruma
  • Nörolojik gelişime yardımcı olma
  • Kalp sağlığını destekleme
  • Kemiklerin güçlenmesi
  • Hücre onarımı
  • Depresyon riskini azaltma
  • Diyabet önleme
  • Alzheimer riskini düşürme
  • Romatoid artrit için faydalı olma
  1. Balık Kılçığı Nasıl Tüketilir?

Balık kılçığını doğru bir şekilde tüketmek için öncelikle balığı iyi çiğnemek gerekiyor. Çünkü kılçıklar boğaza zarar verebilir. Temizlenmiş hamsi kılçıklarını haşlayıp, suyunu süzdükten sonra fırında kurutun ve robottan geçirerek toz haline getirin. Tuz ekleyip karıştırdıktan sonra cam bir kavanoza koyun. Bu kılçık tozunu çorbalara ve yemeklere ekleyerek omega-3 miktarını arttırabilirsiniz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.